0

Päätoimittaja vaihtuu Puruvedessä, Janne Tiainen siirtyy uusiin tehtäviin ESV-Paikallismediat Oy:ssä ja jatkaa Juvan Lehdessä – Puruveden päätoimittajana aloittaa Merja Kuuramaa

Puruveden vastaava päätoimittaja vaihtuu. Päätoimittaja Janne Tiainen, 53, aloittaa uusissa tehtävissä lehteä kustantavassa ESV-Paikallismediat Oy:ssä ja jatkaa Juvan Lehden päätoimittajana.
Puruveden toimittaja Merja Kuuramaa, 50, aloittaa Puruveden vastaavana päätoimittajana. Muutokset tulevat voimaan 14.1.2019.
ESV-Paikallismedioiden toimitusjohtaja Kaija Huuhtanen kertoo, että yhtiössä on haettu jo jonkin aikaa henkilöä, joka lähtee kehittämään yhtiölle uusia sisältötuotteita, kuten esimerkiksi erillisliitteitä ja niin sanottua sisältömarkkinointia.
Myös esimerkiksi digitaaliseen sisältökehitykseen tarvitaan journalistista osaamista.
– Haemme yhtiöön kasvua uusista tuotteista, mutta ilman henkilöresurssia se ei voi toteutua. Janne Tiainen on tuottanut tänä vuonna useita liitteitä paikallislehdillemme, ja hänellä on intoa ja osaamista yhtiötason töihin. Lisäksi hän liittyy uutena jäsenenä yhtiön operatiiviseen johtoryhmään , Huuhtanen toteaa.
ESV-Paikallismediat julkaisee Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa yhdeksää paikallislehteä. Ne ovat Puruvesi, Juvan Lehti, Kangasniemen Kunnallislehti, Pitäjänuutiset, Länsi-Saimaan Sanomat, Luumäen Lehti, Joutseno-lehti, Kaakonkulma ja Keskilaakso. Lehdet tavoittavat suurjakeluissaan 100 000 lukijaa.

Huuhtanen sanoo, että päätoimittajaratkaisu tuo vahvuuksia yhtiölle, mutta myös Puruvesi-lehdelle ja Juvan Lehdelle.
– Toisaalta saamme uuden tekijän yhtiöömme, ja toisaalta tehty ratkaisu vahvistaa yksittäisinä lehtinä Puruvettä ja Juvan Lehteä. Kumpikin lehti saa nyt kokoaikaisen päätoimittajan, ja nähdäkseni se on erinomainen asia.
Janne Tiainen valittiin vuoden 2015 kesällä Puruveden ja Juvan Lehden yhteiseksi vastaavaksi päätoimittajaksi. Puruvedessä hän aloitti 1.9.2015 ja Juvan Lehdessä 1.12.2015, kun Lehden edellinen päätoimittaja jäi eläkkeelle.
Ennen Puruvettä ja Juvan Lehteä Tiainen teki pitkän uran Länsi-Savo-konsernin päivälehdessä Länsi-Savossa ja Itä-Savossa toimien muun muassa uutispäällikkönä, toimituspäällikkönä ja Itä-Savon päällikkönä.

Puruveden päätoimittajana aloittava Merja Kuuramaa on Kaija Huuhtasen mukaan erittäin kokenut ja ammattitaitoinen toimittaja, joka tuntee perinpohjin Puruvesi-lehden toimialueen.
– Merja Kuuramaa saa johdettavakseen laadukkaan paikallislehden. Luotan täysin hänen kykyihinsä toimia Puruveden päätoimittajana ja johdattaa lehteä oikeaan suuntaan.
– Janne Tiainen on vahvistanut yhdessä henkilökuntansa kanssa Puruvettä paikallislehtenä, ja lisäksi hän satsannut tuntuvasti Puruveden digitaalisiin kanaviin, kuten verkkopalveluun ja Facebookiin.

Merja Kuuramaa aikoo luotsata Puruvesi-lehteä tutuksi tulleella lukijoita palvelevalla otteella.
– Kuljetaan kylillä, mutta käsitellään myös yleisempiä kaikille lukijoille tärkeitä aiheita. Verkkosovelluksen ja verkkosivujemme ansiosta toimituksen tekemä työ on on entistä nopeammin lukijoiden saatavilla.
Puruvesi-lehdessä on tehty erinomaista työtä sekä toimituksen että mediamyynnin puolella ja lehti onkin hyvässä tuloskunnossa. Tämän johdosta toimituksen johdossa tapahtuva siirtymä tapahtuu varmasti sujuvasti.
– Työstään innostuneiden ja ammattitaitoisten työkavereiden kanssa on ilo jatkaa lehden tekemistä, Kuuramaa sanoo.

ESV-Paikallismediat Oy
ESV-Paikallismediat Oy on paikallislehtiin keskittyvä yritys kaakkoisessa Suomessa. Se on yksi maamme suurimmista paikallislehtiyhtiöistä. Kaikki lehdet ilmestyvät kerran viikossa torstaisin. Yhtiö tarjoaa paikallisia uutissisältöjä yli 17 kunnan alueella.
ESV-Paikallismediat kuuluu Länsi-Savo -konserniin, jonka omistama yhtiö Kaakon Viestintä Oy julkaisee kuutta päivälehteä. Emoyhtiö Länsi-Savo Oy on perustettu 1888.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...