0

Etelä-Savo palkitsi maakunnan parhaita – yksi palkinto meni punkaharjulaiselle Saimi Hoyerille

Etelä-Savon parhaat -palkinnot jaettiin lauantaina Mikkelissä. Yksi palkituista on punkaharjulainen hotellialan yrittäjä Saimi Hoyer.

Raadin mukaan Saimi Hoyer on esimerkillinen Saimaan ja järviluonnon puolestapuhuja.

– Saimi Hoyerin toiminnassa kiteytyvät Etelä-Savon maakunnan strategiset kärjet eli metsä, vesi ja ruoka. Hoyer toimii puhtaan järviluonnon ja sen antimien lähettiläänä, palkintoperusteluissa todetaan.

Raadin mukaan Hotelli Punkaharjun yrittäjänä Hoyer on aktiivisesti vaikuttamassa siihen, että Punkaharju on jälleen erittäin kiinnostava matkailukohde.

– Hän haluaa edistää yhteistyötä alueen yrittäjien välillä, mikä koituu kaikkien eduksi. Saimi Hoyer on saanut koko Etelä-Savon matkailuun uutta puhtia tekemällä aluetta tunnetuksi aina ulkomaita myöden.

Etelä-Savon parhaat -palkinto myönnetään toiminnasta, joka kohentaa merkittävällä tavalla maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa. Palkinto annetaan vuosittain 1-3 yritykselle, yhteisölle tai henkilölle. Tämänvuotiset palkinnot jaettiin lauantaina Mikkelin teatteriravintola Ilossa järjestetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa.

Yleisö jätti ehdotuksiaan palkinnon saajaksi maakunnan verkkosivulla. Tänä vuonna ehdotuksia perusteluineen tuli ennätyksellisen paljon, yhteensä 55 ehdotusta.

– Raadilla oli kova, mutta mukava työ tehdä päätöstä, sillä meillä oli runsauden pulaa hyvistä ehdokkaista, toteaa palkintoraadin sihteeri Heli Gynther.

Hoyerin lisäksi esimerkillisinä maakunnan imagon rakentajina toimivat DeSavo ry ja Puumalan kunta.

Palkintoraadin muodostavat Etelä-Savon ely-keskuksen, Etelä-Savon Kauppakamarin, Etelä-Savon Yrittäjien, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston, Taiteen edistämiskeskuksen ja Etelä-Savon maakuntaliiton edustajat.

DeSavo ry on luovien alojen yhdistys, joka on koonnut riveihinsä Etelä-Savon alueen muotoilijoita, käsityöläisiä ja taiteilijoita. DeSavoa ja sen toimijoita yhdistää usko yhdessä tekemisen voimaan. Yhdistys edistää luovan alan toimijoiden verkostoitumista ja tiedottamista sekä tukee luovien alojen elinkeinoa Etelä-Savon alueella.

Puumalan kunta kehittää esimerkillisesti alueen matkailua ja vapaa-ajan asumista. Kehittämistyössä kunta on aktiivinen yhteistyökumppani alueen yhdistystoimijoiden ja yritysten kanssa. Kunta panostaa ja resursoi määrätietoisesti matkailuun ja näkee sen elinvoiman ja hyvinvoinnin lähteenä.

Etelä-Savon parhaat -palkinto

Etelä-Savon parhaat -palkinto on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Aiemmin palkinnon ovat saaneet Aino Ackté työryhmä, matkailujohtaja Maisa Häkkinen Miksei Mikkeli Oy:stä, Mäntyharjun kunta, ravintoloitsija Ilkka Arvola, Craft&Design –verkosto, projektipäällikkö Helena Skopa, Pieksämäen kylät ry, Rantasalmen Puhallinorkesteri ry, kuvaaja Hamid Al-Sammarraee, Ilkka Seppä ja Sylvi Symposiumi, Savonlinnan taidelukio, SaimaaHoliday-yritysverkosto, jääpalloseura Kampparit, toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, lastenkulttuurivaikuttaja Mervi Riikonen, kirjailija Reijo Honkonen, toimittaja Kimmo Ohtonen, Etelä-Savon urheiluakatemia, aluejohtaja Heimo Lipsanen, muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jaakko Kaartilanmäki sekä Big Wheels -tapahtuma ja sen tuottaja Heikki Skyttä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...