0

Juustohöylän sijaan ehkä lomautuksia – Savonlinnan kaupunginhallitus hakisi lisäsäästöä henkilöstömenoista, Punkaharjun kirjastoa ei haluta siirtää

Savonlinnan kaupunginhallitus sai valmiiksi kaupungin ensi vuoden talousarvioesityksen lukuisten äänestysten jälkeen.

Euromääräisesti suurin muutos kaupunginjohtaja Janne Laineen esitykseen koskee henkilöstömenoja, joihin kaupunginhallituksen enemmistö esittää 1,5 miljoonan euron lisäsäästöä.

Henkilöstömenojen lisäsäästöillä korvattaisiin kaupunginjohtajan esittämät yhden prosentin juustohöyläleikkaukset, jotka olisivat kirpaisseet etenkin sivistystoimea ja teknisiä palveluja. Juustohöyläyksen vastustajat katsoivat, että ne voivat johtaa toimialoilla mahdottomiin tilanteisiin.

Kaupunginhallitus esittää myös Punkaharjun kirjaston säilyttämistä nykyisellä paikallaan. Kaupunginjohtaja oli esittänyt kirjaston siirtoa Punkaharjutalolle, mutta siirron edellyttämät remonttirahat äänestettiin pois talousarvioesityksestä.

Lue koko juttu 22.11. Puruvedestä!

Katso tästä Puruveden tilausvaihtoehdot:
https://www.puruvesi.net/tilaa/

Kommentteja aiheesta “Juustohöylän sijaan ehkä lomautuksia – Savonlinnan kaupunginhallitus hakisi lisäsäästöä henkilöstömenoista, Punkaharjun kirjastoa ei haluta siirtää

 • 22.11.2018 at 10:05
  Permalink

  Koko päätös löytyy kaupunginhallituksen pöytäkirjasta:
  http://dynasty.savonlinna.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20185208-14

  Mielenkiintoinen kohta:
  ”s.43 Henkilöstösuunnitelma
  Tuukka Suomalainen esitti Eero Piirosen kannattamana, että Ympäristösuojelupalvelujen henkilöstösuunnitelmasta poistetaan ympäristöinsinöörin palkkaaminen.

  Perustelu: Ympäristönsuojelupalveluiden työkuormaa vähennetään sujuvoittamalla ympäristönsuojelumääräyksiä.

  Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kaupunginjohtajan
  esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli asiassa suoritettava
  äänestys.

  Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen puolesta annettiin 5 jaa -ääntä (Backman Anja, Kosonen Lauri, Kristiansson Olli-Pekka, Puputti Seija, Stenberg Eija ) ja Tuukka Suomalaisen esityksen puolesta 6 ei -ääntä (Koskela Jouni, Kosonen
  Hanna, Kukkonen Juha, Metsälä Sanna, Piironen Eero, Suomalainen Tuukka)

  Päätös: Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen hyväksyneen Tuukka
  Suomalaisen esityksen.

  Mitä tuo ”Ympäristönsuojelupalveluiden työkuormaa vähennetään sujuvoittamalla ympäristönsuojelumääräyksiä.” sitten voisi tarkoittaa? Savonlinnan ympäristönsuojelumääräyksissä ainoana kuntana Suomessa on määrätty kantovesimökeille samanlaiset jätevesivaatimukset kuin painevesimökeillekin, kaksi saostuskaivoa ja imeytyskenttä. Ympäristöinsinöörin tarvetta perusteltiin sillä, että Savonlinnassa on niin valtava määrä määräajan päättymisen jälkeen tarkastettavia mökkejä, ettei niitä ehditä tarkastamaan nykyisellä työvoimalla.

  Aiotaanko kentien kesämökkien valvontaa vähentää vai itse määräyksiä lieventää, aika näyttää.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...