0

Jaettu ilo on moninkertainen ilo – Ihamaniemen Martat muistelivat menneitä vuosia toiminnan lakkautuessa

Ihamaniemen Marttayhdistys perustettiin tammikuussa 1971 ja tiensä päähän se tuli tänä syksynä. Viime helmikuussa kokoontunut vuosikokous päätti lakkauttaa yhdistyksen tämä vuoden loppuun. Syynä päätökseen oli toiminnan hiipuminen aktiivisten toimijoiden puuttuessa. Jäseniä yhdistyksellä on tänä vuonna ollut yli kolmekymmentä, joista vain kolmannes on käynyt kokoontumisissa aktiivisesti. 

Kohtalokkaan päätöksen johdosta yhdistys vietti marraskuun alussa muistelutilaisuutta Enonkosken luostarissa. Tupa oli täynnä Marttoja ja Marttojen ystäviä kun menneiden vuosikymmenien muistoja kaiveltiin esiin niin puheissa, kuvissa kuin lauluissakin. 

Marttojen tapaan muistelutapahtumassa oli pöytä koreana ja puheen sorina vilkasta. Kahdeksan vuotta puheenjohtajan nuijaa heiluttanut Silja Loikkanen kertoi yhdistyksen perustamisen ajoista, jolloin toiminta lähti vilkkaasti liikkeelle ja Martta-illoissa olivat aina lapsetkin mukana. Elämää ja ääntä riitti kun Martat kokoontuivat. Arpajaiset olivat lapsille aina illan kohokohta.
– Monenlaisia kursseja opintokerhoja järjestettiin ja taitoavaimia suoritettiin. Yhteistyö muiden marttayhdistysten ja kotikylän toimijoiden kanssa oli tiivistä, Loikkanen kertoi.
Toiminta oli vuosikymmenten ajan yhteisiä kokoontumisia, oppimista ja viihtymistä. Huomattiin, että jaettu ilo on moninkertainen ilo. Yhteistä iloa Marttayhdistys jakoi kylällään yhteensä 47 vuoden ajan.

Lue lisää 15.11. Puruvesi-lehdestä.

Tämän linkin takaa löytyvät Puruveden tilausvaihtoehdot:
https://www.puruvesi.net/tilaa/

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...