0

Hanna Kosonen ja Matias Hilden Keskustan ehdokkaiksi – tiestön korjausvelka- ja parannusohjelmaa on jatkettava myös tulevalla vaalikaudella.

Keskustan Itä-Savon piirikokous nimesi kokouksessaan 15.11. kaksi ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin: kansanedustaja Hanna Kososen Savonlinnasta ja erityisavustaja Matias Hildenin Puumalasta.

Molemmat ehdokkaat pitävät yhteisenä tavoitteena ensi vaalikaudelle sitä, että tiestön korjausvelka- ja parannusohjelmaa jatketaan myös tulevalla vaalikaudella.

– Valtatie 14 on parannettava ilman muuta 100 km/h -luokkaan. Jotta muutkin väylät saadaan parempaan kuntoon metsäteollisuudenkin tarpeiden takia, on teiden, rautateiden ja vesireittien rahoitus mietittävä uusiksi, koska tällä hetkellä nämä väylät kilpailevat esimerkiksi vanhusten hoidon kanssa samoista euroista, Hanna Kosonen sanoo.

Myös Hilden korostaa tieverkon kunnon merkitystä koko yhteiskunnalle.
– Tällä vaalikaudella on saatu paljon tiehankkeita liikkeelle Etelä-Savossa, kuten valtatie 5, Vekaransalmen silta ja kantatie 62:n peruskorjaus. Väyläverkon yli 2 miljardin korjausvelka vain kasvaa, jos määrätietoisia toimia ei jatketa. Korjattavia ja parannettavia teitä riittää yllin kyllin, erityisesti alemmassa tieverkossa.

Keskustan Itä-Savon piirin henkilövalinnat vuodelle 2019

Hannu Auvinen puheenjohtaja, Anne Herttuainen varapuheenjohtaja, Tuukka Suomalainen varapuheenjohtaja, Lauri Niiranen (Enonkoski), Erkki Luukkonen (Puumala), Eero Sistonen (Rantasalmi, uusi), Sanna Metsälä (Savonlinna), Marja Sisko Nousiainen (Kerimäki), Mikko Jantunen (Punkaharju), Hannu Karvinen (Savonranta), Eetu Nissinen (Sulkava), Carita Röpelinen (Keskustanaisten edustaja), Fenne Muhonen (Keskustanuorten edustaja, uusi), Pirjo Laukkanen (Vesaisten edustaja).

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...