0

Pääkirjoitus: Maakunta voisi toimia pilottina

Maakunnallinen yrittäjäjärjestö Etelä-Savon Yrittäjät muistutti Puruvedessäkin tänään julkaistavassa kannanotossaan muutamasta ydinasiasta, jotka on syytä pitää mielessä hyvin terävästi.
Kun Etelä-Savossa ollaan, kannanottoon sisältyy huolenaiheita, mutta olennaista on, että niihin on vielä mahdollista vaikuttaa.
Lisäksi uhkia voidaan kääntää vahvuuksiksi, kuten Etelä-Savon Yrittäjät toteaa.
Yrittäjäjärjestö huomauttaa, että Etelä-Savossa on maamme korkein keski-ikä. Eläkkeensaajien osuus eteläsavolaisista yli 16 -vuotiaista on 42,1 prosenttia, kun Uudellamaalla osuus on alhaisin eli 25 prosenttia.
Eläkeläisten määrällä on suuri vaikutus alueemme palvelurakenteeseen ja aikanaan tulevaan maakunta- ja sote -uudistukseen.
Sen vuoksi maakunta voisi toimia pilottina ikääntyville ihmisille suunnatuille yksityisille palveluille. Yhteistyökumppaneita hankkeissa voisivat olla esimerkiksi Etelä-Savon maakuntaliitto, Etelä-Savon ely-keskus ja Sitra.
Onnistuessaan pilotit tarjoaisivat lisää työtä maakunnan yrityksille ja palveluja seniorikansalaisille.
Hankkeita voitaisiin mallintaa muihin maakuntiin, koska yleisesti ottaen suomalaisten keski-ikä nousee koko valtakunnan alueella.
Kuten järjestö aivan oikein muistuttaa, yritykset pitävät pystyssä myös julkista sektoria eli kuntia. Julkiset palvelut rahoitetaan yritysten verorahoilla.
Yritysten hyvinvointi on koko yhteiskunnan yhteinen asia. Maakuntaan ja kuntiin tarvitaan uusia työpaikkoja, perheitä ja veronmaksajia, jotta maakunta pysyy jatkossakin elinkelpoisena.

Janne Tiainen

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...