0

Eläkeliiton Punkaharjun yhdistys ihmettelee Osuuspankkia ja kirjastokeskustelun vellomista

Eläkeliiton Punkaharjun yhdistys käsitteli syyskokouksessaan tiistaina kannanottoa koskien OP Suur-Savon päätöstä vetäytyä Punkaharjulta.

– Osuuspankki onunohtanut juurensa. Myöskään jäsenten ääntä ei ole kuunneltu. Pääasiallisena tehtävänähän ei ole pelkästään tuottaa voittoa, vaan pankilla pitäisi olla myösyhteiskuntavastuu ja palvelujen saatavuden turvaaminen vireällä teollisuuspaikkakunnalla, jossa asuu myös paljon ikäihmisiä, tulisi turvata, yhdistys muistuttaa kannanotossaan.

– Paheksumme, tapaa jolla pankkipalvelujen alasajo toteutetaan, ja mielestämme olisi pitänyt olla mahdollisuus keskustella asiakaslähtöisemmästä toimintatavasta, jolloin konttori olisi ollut vaikka rajoitetusti avoinna.

Yhdistyksen jäsenet ovat tyytymättömiä pankin tointatapaan, jäsenistön mielestä pankki ei arvosta asiakkaitaan lopettaessaan näin lyhyellä varoitusajalla toiminnan konttorissa.

– Tuntuu että asiakkaat eivät ole nykyisin ollenkaan arvostettuja, vaikka juhlapuheissa niin mainitaankin.

Lisäksi Eläkeliiton Punkaharjun yhdistys ihmettelee, miksi Punkaharjun kirjastoasia velloo jälleen kaupungin suunnitelmissa.

– Käsittääksemme tehtiin päätös, että kirjasto säilyy edelleen kirjastotalossa. Punkaharjutalo ei ole sopiva paikka
kirjastolle jo tilojenkaan suhteen, vaikka onkin keskeisellä paikalla.

Yhdistys muistuttaa, että nykyisessä kirjastossa voidaan järjestää paljon muitakin tilaisuuksia, kuten kirjapiirejä ja laulu- ja lastentapahtumia. Lisäksi Liikuntaesteiset pääsevät hyvin liikkumaan kirjaston tiloissa, ja tilat ovat tehty kirjastotoimintaan. Myös kirja- ja lehtivalikoima on hyvä.

– Säästöjä ei olisi syntymässä, ja pitäisi ajatella että Punkaharjun taajamassa tulisi olla joitain paikkoja virikkeelliseen toimintaan, kun kohta kaikki tilat on meiltä otettu pois.

– Toivomme että päättäjät tulisivat järkiinsä eikä jatkuvaa vellontaa asioiden käsittelyn suhteen jatkettaisi. Emme hyväksy taajaman jatkuvaa kuristamista, koska mekin olemme veronmaksajia kuten muutkin, yhdistys toteaa.

Kommentteja aiheesta “Eläkeliiton Punkaharjun yhdistys ihmettelee Osuuspankkia ja kirjastokeskustelun vellomista

  • 14.11.2018 at 12:41
    Permalink

    Nyt kun Suur-savon OP lopettaa konttorin Punkaharjulta niin Hyvät Kerimäen OP johtajat ja hallinto tulkaa palvelemaan meitä saatte varmasti uusia asiakkaita. Punkaharjulla on kiinteistöjä tyhjillään teidän pankkia varten.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...