0

Koneasennukset uudella tuotantolinjalla käynnissä – Metsä Woodin kertotehtaan uuden linjan myötä tehdasalueella käy jatkossa yli 50 rekkaa päivässä

Metsä Woodin Punkaharjun tehtaiden marraskuun alusta aloittanut uusi tehtaanjohtaja Petri Mikkola kertoo, että kertotehtaan laajennus on edennyt suunnitelmien mukaan ja hyvin aikataulussa. Uudessa 275 metriä pitkässä kertohallissa asennetaan parhaillaan kuivauskonetta sekä rakennetaan kuumapuristimen perustuksia.
– Kone- ja laiteasennukset ovat menossa, ja ne jatkuvat ensi vuoden alkupuolelle.
Laajennushankkeen projektipäällikkö Eero Lampola sanoo, että tällä viikolla laajennustyömaalla työskentelee noin kahdeksankymmentä asentajaa. Parhaimmillaan joulu-tammikuussa asentajia tulee olemaan reilut sata.

Nykyistä kertohallia laajennetaan kolmelta eri sivulta. Lattiapinta-alaa laajennuksella on yhteensä 1,3 hehtaaria, johon kuuluu myös tuhannen neliön varasto sekä samankokoinen sorvisali. Olemassa oleva kertotehdas on reilut kolme hehtaaria.
Koneista suurin osa tulee Raute Oyj:ltä, sahalinja Pinomaticilta.
Ensi helmikuussa aloitetaan uusien linjojen koeajot. Uusi kertolinja käynnistyy ja tuotetta aletaan saada maailmalle ensi vuoden huhtikuussa.

Rekkaliikenne on uuden kertolinjan valmistuttua melkoinen Punkasalmen keskustassa. Lampola on laskeskellut, että tehdasalueella käy tuotannon käydessä täysillä reilut 50 rekkaa päivässä.
Jos kaikki valmistuotteet, raakapuu, hartsi ja kovete sekä sivutuotteet, kuten hake ja purilaat, kulkisivat pyörillä, rekkoja kävisi tehdasalueella noin 70 kappaletta päivässä. Osa kuljetuksista hoidetaan kuitenkin jälleen junalla ja osa raakapuusta kesällä myös uittaen.

Lue koko juttu 8.11. Puruvedestä.

Tämän linkin takaa löytyvät Puruveden tilausvaihtoehdot:
https://www.puruvesi.net/tilaa/

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...