0

Savonlinna otti jatkoajan talousarvion käsittelyyn – tänään luvassa kaupunginhallituksen esitykset veroprosenteista sekä Kerimäen ja Savonrannan vanhainkodeista

Savonlinnan kaupunginhallitus otti viime viikolla aikalisän ensi vuoden talousarvion käsittelyyn.
Kaupunginjohtaja Janne Laine oli kaavaillut, että budjetti tulisi kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi jo 12. marraskuuta, mutta nyt talousarvion pääkäsittely jää 10. joulukuuta pidettävään valtuustoon.
Kaupunginhallitus otti viikon lisäajan ensi vuoden veroprosenttien sekä Kerimäen ja Savonrannan vanhainkotien jatkon osalta. Niistä tehdään esitykset tänään maanantaina marraskuun valtuuston päätettäväksi.
Myös Kallislahden koulun tulevaisuus ratkaistaan tuolloin.
Kaupunginjohtaja antoi oman talousarvioesityksensä viime perjantaina. Kaupunginhallituksen mielestä perehtymisaika ei riittänyt, vaan alkuviikolla keskityttiin viranhaltijoiden kuulemisiin.

Laine on esittänyt, että tuloveroprosentti säilytettäisiin ennallaan 22 prosentissa. Hän ei halua, että Savonlinna nousisi uudelleen valtakunnan kärkeen tuloverottajana.
Kiinteistöveroja Laine esittää nostettavaksi yli vuoden 2017 tason niin, jotta kiinteistöverotulot kasvaisivat miljoonalla eurolla. Laineen esityksen mukaan uusi yleinen kiinteistövero olisi 1,52 (nyt 1,40), vakituisten asuntojen 0,59 (0,56 ja muiden asuinrakennusten 1,58 (1,52) prosenttia.
Veroprosenteista on lain mukaan päätettävä marraskuun puoliväliin mennessä.

Kerimäen ja Savonrannan vanhainkotien lakkauttamisesitys kytkeytyy budjettiin, mutta se käsitellään erillisenä asiana Sosterin palvelukorttimuutokseen liittyen. Palvelukortissa määritellään palvelut, jotka kaupunki ostaa Sosterilta.
Kaupunginjohtaja esittää uusien lisäselvitystenkin jälkeen samanlaista ratkaisua kuin kesäkuussa, eli Savonrannan Päivärinteen vanhainkodin lakkauttamista ja Kerimäen vanhainkodin muuttamista lyhytaikaista hoitoa antavaksi yksiköksi.
Joulukuussa päätettäväksi jää muun muassa kaupunginjohtajan esitys Punkaharjun kirjaston siirrosta Punkaharjutalolle.
Sivistyslautakunta on yksimielisesti esittänyt lisätyövoiman palkkaamista nykyiseen kirjastoon palvelun turvaamiseksi.
Laineen mukaan kirjaston siirrolla voitaisiin välttää yhden lisähenkilön palkkaaminen, mikä säästäisi 30 000-40 000 euroa vuodessa. Kirjaston siirron edellyttämä 170 000 euron investointi voitaisiin kattaa muutaman vuoden kuluessa.
– Punkaharjulla ei ole pystytty tiivistämään kaupungin toimitiloja siinä määrin kuin Kerimäellä ja Savonrannalla, sanoo Laine.

Kaupunginjohtajan investointiesitys ensi vuodelle sisältää muun muassa 500 000 euroa Kerimäen terveyskeskukseen, 250 000 euroa Louhen kouluun, 100 000 euroa Anttolan kouluun ja 100 000 euroa Punkasalmen koulusiirron valmisteluun. Kerimäen päiväkoti Vekkulan remonttiin esitetään 100 000 euroa.
Kaupungin talouden kannalta ”megaluokan” kysymys on Laineen mukaan Sosterin menojen pysyminen annetussa raamissa.
Kaupunginjohtajan talousarvioesiotys on 1,9 miljoonaa euroa aljäämäinen, mikä merkitsisi kumulatiivisen alijäämän kasvua 4,7 miljoonaan euroon. Verotulojen arvioidaan kasvavan viisi prosenttia, mutta valtionosuudet vähenevät 1,4 prosenttia.
– Talouden tasapainotukseen tarvitaan paljon työtä niin Sosterin kuin kaupungin puolella, tiivistää Laine.

Kommentteja aiheesta “Savonlinna otti jatkoajan talousarvion käsittelyyn – tänään luvassa kaupunginhallituksen esitykset veroprosenteista sekä Kerimäen ja Savonrannan vanhainkodeista

  • 5.11.2018 at 08:19
    Permalink

    Eiköhän tuota kiinteistöveroa ole jo viimeisten vuosien aikana nostettu jo aivan riittävästi. Miksi maksaa veroa jostakin mistä ei ole mitään tuloja, ainoastaan menoja. Ei tänne kukaan enää halua muuttaa kun tälläiset verot nousevat, ja tässä puhtaan Puruveden kunnassa on suomen kalliimasta päästä olevat vesilaskutkin. Järki käteen nyt sielä kunnantalolla !!!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...