0

Kiteen kaupunginjohtaja esittää tuloveroprosentin alentamista – ”kaupungin talous on kunnossa”

Kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen esittää Kiteen kaupungin tuloveroprosentin alentamista puolella prosenttiyksiköllä 21 prosenttiin.

Auvisen mukaan esitys pohjautuu siihen, että kaupungin talous on kunnossa. Viime vuosien vastuullinen työ on tuottanut hyvää tulosta.

Kaupunginvaltuuston syksyllä 2017 hyväksymän kaupunkistrategian tavoitteena on, että Kiteen tuloveroprosentti ei ylitä maakunnan keskiarvoa vuoden 2021 lopussa. Tuloveroprosentti on nyt 21,5 ja maakunnan keskiarvo 20,78 prosenttia. Kiteen kaupunginhallitus käsittelee esitystä ensi maanantaina ja kaupunginvaltuusto päättää asiasta 12.11.2018.

Arvion mukaan kunnallisverotulo vähenee 600 000 eurolla tästä johtuen ja se on otettu huomioon vuoden 2019 talousarvion valmistelussa.

Auvinen uskoo, että tuloveroprosentin alennuksella on merkittävä myönteinen imagohyöty Kiteelle. Paikkakunnan kuva paranee niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisesti entistä parempana paikkakuntana asua, tehdä työtä ja yrittää. Kaupungin asukkaille ja yrityksille tuloveroprosentin alentaminen on hyvin myönteinen asia. Kaupungin tarjoamat palvelut pidetään edelleen hyvällä tasolla.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...