0

Entisen Retretin luolastoon on tekeillä digitaalinen elämyskeskus – myös maanpäällinen rakentaminen suunnitelmissa

Retrettinä tunnetun punkaharjulaisen taidekeskuksen luolastoon suunnitellaan uutta käyttöä digitaalisena elämyskeskuksena virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) teknologioita hyödyntämällä.

Projekti saa tuekseen kansainvälistä osaamista, kun kahdeksan huippuluokan 3D-mallintajaa saapuu Suomeen 29.10. osallistuakseen laajempaan VR Sprint -tapahtumaan. Alkuviikosta tiimi kehittää Helsingin kaupungin matkailumarkkinoinnin käyttöön VR-kokemusta. Loppuviikosta tiimi saapuu Retretin luolastoon ideoimaan digitaalisia elämyksiä.

Tekijät ovat kansainvälisesti tunnettuja 3D-mallintajia eri pelitaloista, kuten Ubisoft ja Supermassive Games.

– VR Sprint -tapahtuma antaa loistavan tilaisuuden tutkia uusia digitaalisia mahdollisuuksia maailman parhaiden ICT-teknologian asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme VR Sprint -tapahtuman luolaston tiloihin ja pääsemme tapahtuman partneriksi. Tapahtumasta saatavilla uusilla ideoilla ja innovaatioilla varmistetaan taidekeskuksen uusi tuleminen lähitulevaisuudessa entistä modernimpana ja kansainvälisempänä, sanoo luolaston toimitusjohtaja Pekka Nurminen Linholmen Oy:stä.

Linholmen Oy:n yhteistyökumppanina luolastoprojektissa toimii savonlinnalainen tietoliikennepalveluita tarjoava BLC Telecom. Luolaston tuottaja Mikko Honkakorpi Tigerhat Digital Oy:stä pitää BLC Telecomia mieluisana yhteistyökumppanina, koska sillä on tarvittavia palveluita ja osaamista:

– Uudet teknologiat luovat mielenkiintoisia mahdollisuuksia hospitality-alalle. Tulevaisuudessa alan voittajia ovat alustatalouden liiketoimintamallia hyödyntävät toimijat. BLC Telecom rakentaa Savonlinnan seudulla valokuituverkkoa, jota ilman ei nopeita tietoliikenneyhteyksiä vaativia palveluita pysty toteuttamaan”.

VR Sprint -konseptin on kehittänyt helsinkiläinen VR-studio Zoan, joka myös vetää viikon mittaisen sprintin. VR Sprintin pääyhteistyökumppani on Helsingin kaupunki. Muita yhteistyökumppaneita ovat Business Finland, Varjo Technologies Oy, Linholmen Oy, BLC Telecom ja Savonlinnan kaupunki.

Linholmenin suunnitelmissa on myös taidekeskuksen nykyisten maanpäällisten rakennusten purkaminen ja uuden kulttuuri-monitoimitalon rakentaminen vuosina 2020-2023.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...