0

Puutaito hakee väylää Irakiin – suomalainen puuelementtirakentaminen kiinnostaa Lähi-idässä

Irakilainen insinööri Kamiran Abdulrahman on silmin nähden innoissaan. Mies hypähtelee Punkaharjun Puutaito Oy:n Kerimäen talotehtaalla työpisteestä toiseen.
Kädessä oleva älypuhelin lähettää reaaliaikaista kuvaa puuelementtien tuotannosta ja kokoonpanosta kollegalle Irakiin ja suu käy koko ajan. Puutaidon yrittäjät Janne ja Tero Tirronen pysyvät hädin tuskin vieraan perässä.
Kerimäellä pohjustettiin viime viikolla mahdollista puuelementtitalojen vientiä Lähi-itään. Valmistalojen rakentaminen kevyistä puuelementeistä oli irakilaisille vieraille uutta, mutta kiinnostavaa rakennustekniikkaa.
– Oli pakko nähdä omin silmin. Puuelementtirakentaminen on uusi idea Kurdistanissa ja vaatii vielä lisäselvityksiä, mutta rakentamisen helppous ja nopeus kiinnostaa, summasi Abdulrahman tehdaskierroksen jälkeen tulkin välityksellä.
Taloilta vaaditaan Irakissa kuuman ja kylmän kestävyyttä. Lämpötilat voivat vaihdella nollasta viiteenkymmeneen lämpöasteeseen. Valmiiksi tehtaalla eristetyt seinä- ja kattoelementit sopisivat tarpeisiin hyvin.

Lue lisää Punkaharjun Puutaidon kuulumisia 25.10. Puruvedestä – lehdessä tällä viikolla yrittäjyyden teema!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...