0

Yrittäjyys riskittömäksi?

Keskustelu uuden työntekijän palkkaamisesta on ajautunut aivan väärille raiteille yrittäjien riskejä arvioitaessa. Vastuulliset uudet yrittäjät varmasti tunnistavat ongelmat, jotka ensimmäisen tai uuden työntekijän palkkaamiseen liittyvät.
Miten uuden palkkaaminen helpottuu sillä, että irtisanominen helpottuu pärstäkertoimen mukaan tai koeajan jälkeisen irtisanomisen helpottamisella?
Jo yrittäjäksi ryhtyminen on riski, joka pitää tiedostaa siihen ryhtyessä. Jos ei ole valmis vastuitaan kasvattamaan, ei pidä myöskään yrittäjäksi ryhtyä, vaikka nykyinen hallitus vouhottaa kaikkia uusiksi yrittäjäksi ryhtymisellä.

Tunnen hiukan niin työntekijä- kuin yrittäjänäkemystä. Neljänkymmenenviiden työelämävuoteni aikana olen toiminut pääluottamusmiehenä yli kaksikymmentä vuotta ja reilut kymmenen vuotta yrittäjänä.
Yrittäjänä en uskaltanut palkata työnekijöitä, mutta työntekijäapua sain keikkatyöntekijöiltä tarvittaessa.
Elämä vaan on sellaista, että riskejä on otettava, ja joskus ne menevät pieleen. Seuraukset kantaa riskinottaja, ei yhteiskunta.

Timo Vartiainen
Ukontura, ex-pääluottamusmies, ex-yrittäjä
Punkaharju

Kirjoita Puruveteen!
Kirjoita mielipiteesi jostakin ajankohtaisesta asiasta.
Tekstin mitta mielellään enimmillään 3 000 merkkiä välilyönteinen.
Suosimme omalla nimellä kirjoittamista, mutta julkaisemme myös nimimerkkikirjoituksia.
Liitä aina mukaan yhteystietosi, ne jäävät vain toimituksen tietoon.
Kirjoita sähköpostilla uutiset@puruvesi.net tai kirjepostilla Puruvesi/Lukijan mielipide, Kauppatie 24, 58500 Punkaharju.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...