0

Kerimäen entisen vanhainkodin muutos seniorikodiksi alkaa

Attendo alkaa saneerata Kerimäen entistä vanhainkotia. Alun perin vuonna 1953 avattu vanhainkoti saa kokonaisvaltaisen kasvojenkohotuksen – vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen. Uudistettu seniorikoti valmistuu syksyllä 2019.

Kerimäen Vanhainkodintiellä alkaa tänä syksynä tapahtua. Entinen vanhainkoti muuntuu tulevan vuoden aikana nykyaikaiseksi seniorikodiksi. Syksyllä 2019 valmistuvan saneerauksen myötä seniorikotiin tulee monimuotoista palveluasumista ikäihmisille.

Saman katon alla on siis mahdollista asua tuen tarpeen muuttuessa, koska yhdestä talosta löytyy erilaisia asumisratkaisuja ikäihmisille. Projektin asiantuntijana ja valvojana toimii Qtio.

– Rakennukseen tehtiin viime vuonna perusteellinen kuntokartoitus ja sen pohjalta hankesuunnitelmaa lähdettiin laatimaan. Tiloihin tulee avaraa, valoisaa ja kodinomaista ikäihmisten palveluasumista vanhan rakennuksen arkkitehtuuria kunnioittaen, kuvaa Qtion toimitusjohtaja Juha Jokela projektin kulkua.

Attendon myyntipäällikkö Alex Gullichsen kuvaa kohteen sijainnin olevan hyvä.

– Kerimäki alueena on meille hoivapalvelujen näkökulmasta kiinnostava. Sieltä on luonnollinen kulkusuunta niin Savonrantaan kuin Punkaharjullekin, ja uskommekin seniorikotimme palvelevan paitsi Kerimäen kasvavaa vanhusväestöä, niin myös koko Itä-Savonlinnan aluetta.

Uusi seniorikoti luo valmistuttuaan noin 15–20 uutta hoiva-alan työpaikkaa.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...