0

Kansanedustajat yhdistävät voimansa Saimaan puolesta – laaja-alainen yhteistyö lähtenyt hyvin käyntiin

Eduskunnan Love Saimaa -ryhmä iloitsee laaja-alaisesta yhteistyöstä Saimaan alueen puolesta. Love Saimaa -ryhmä yhtyy Etelä-Savon maakuntahallituksen kannanottoon siitä, että keskeisten vesireittien ja arvokkaiden luontoympäristöjen lähistölle kaavailtu avolouhos on ilmeinen riski Saimaan matkailuelinkeinoille ja luontoarvoille.

– Koko Love Saimaa -ryhmä tervehtii ilolla maakuntahallituksen kannanottoa. Olemme ilahtuneita siitä, että Etelä-Savon maakunta on valmis laittamaan vesireitit ja arvokkaat luontoympäristöt lyhytnäköisten taloudellisten intressien edelle. Saimaan puhtaus on kaikista tärkein asia, jota ei pidä vaarantaa edes osittain, sanoo kansanedustaja Kaj Turunen (kok.).

Etelä-Savo kutsui kannanotossaan muut alueen maakunnat yhteistyöhön kaivoshankkeen vaikutusten arvioimiseksi. Eduskunnan Love Saimaa -ryhmä haluaa kannustaa maakuntia tarttumaan tarjoukseen.

– Toivon, että kaikki Saimaan alueen maakunnat ottavat Etelä-Savon maakuntaliiton yhteistyökutsun vastaan. Yhdessä alueen asukkaiden, mökkiläisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa meidän pitää varmistaa, ettei kaivoshankkeella riskeerata Saimaan vesistöjä. Myös täällä eduskunnassa teemme töitä Saimaan vesireittien ja luonnon puolesta, sanoo kansanedustaja Krista Mikkonen (vihr.).

Eduskunnan Love Saimaa -ryhmä on yli puoluerajojen kansanedustajista koostuva ryhmä, jonka tarkoituksena on vaalia Saimaan vesistön puhtautta sekä nostaa esiin Saimaan alueen ainutlaatuista merkittävyyttä järvialueena ja kehitysmahdollisuuksia esimerkiksi matkailun alalla.

Kommentteja aiheesta “Kansanedustajat yhdistävät voimansa Saimaan puolesta – laaja-alainen yhteistyö lähtenyt hyvin käyntiin

  • 5.10.2018 at 17:17
    Permalink

    Love Saimaa rymä on yli puoluerajojen kansanedutajista kostuva ryhmä . jonka tarkoituksena on vaali Saimaan vesistön puhtautta sekä nostaa esiin Saimaan alueen ainutlaatuista merkitystä. Esim, matkailun allla. Suurenmoinen Love Saimaa- ryhnä. Kiitollisuudella . olen mukana , olenhan alkuperäinen Love Saimaalainen, monta hyvää siitä poikii, kun on Lovelaiset asialla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...