0

Sähköverkon tila on rauhoittunut, mutta yksittäisten vikojen korjaustyö jatkuu

Kuisman päivänä sähkönjakelua koetellut syysmyrsky katkaisi sähköt Järvi-Suomen Energian jakelualueella enimmillään noin 5 000 asiakkaalta.

– Huolellinen varautuminen sekä arkiviikolle ajoittunut myrsky edesauttoivat sitä, että vikakohteisiin saatiin nopeasti korjaustyövoimaa ja keskeytykset jäivät kohtuullisiksi. Valmiustilamme lasketaan keltaiseksi eli kohotetulle tasolle, yhtiö tiedottaa.

Kaikkiaan päivän aikana korjattiin noin 100 keskijänniteverkon vikakohdetta. Varautumisen taso perustui käytettävissä oleviin ennusteisiin ja keskijänniteverkon raportoitu vikamäärä onkin melko korkea. Edelleen korjaustyön alla on pienjänniteverkon vikakohteita, jotka ilmenevät, kun keskijänniteverkon viat on saatu korjattua.

Kohteet ovat olleet pääasiassa linjoille kaatuneita puita, mutta myös sähköpylväitä on katkennut ja niitä on jouduttu korvaamaan.

Sähköverkon viankorjaus myrskytilanteissa edellyttää erityistä huomiota turvallisuusseikkoihin ja myös tilannekohtaista harkintaa. Korjaustyö etenee mahdollisimman ripeästi, mutta turvallisuudesta ei tingitä.

Linjoilla olevia puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

– Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen.

Yhtiö muistuttaa, että nollavikatapauksissa pitää ottaa aina yhteys vikapalvelunumeroon 0800 90440.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...