0

Järvi-Suomen Energia siirtyi suurhäiriötilaan – 100 asentajaa työskentelee maastossa

Järvi-Suomen Energian jakelualueella on myrskynnyt jo torstain vastaisena yönä.

– Valmistauduimme hyvin tulevaan ja se näkyy nyt niin, että sähköttömiä asiakkaita on verkossamme maltillinen määrä tilanteeseen nähden. Aloitamme myös yhteistyön ja keskustelun muiden yhteiskunnan kriittisten toimijoiden kanssa, jotta voimme olla tukemassa eri osapuolten selviytymistä myrskystä. Pahimmillaan myrsky raivoaa Järvi-Suomessa puolen päivän aikaan torstaina, yhtiö tiedottaa.

Maastossa työskentelee tällä hetkellä noin 100 asentajaa ja he ovat sijoittuneet jo alueellisesti niin, että valmius käynnistää viankorjaus on ripeää.

– Siirtyminen vikakohteelta toiselle on myös sujuvaa. Vikapalvelumme on sujunut toistaiseksi kitkatta eikä jonoja ole päässyt syntymään. Muissa suurhäiriötehtävissä työskentelee tällä hetkellä noin 30 henkilöä.

Myrskyn laannuttua myös helikopteri on valmiudessa nousta ilmaan tarkastamaan tilannetta ilmasta käsin. Taajamissa sähkönjakelu on ollut pääosin kunnossa maakaapeloinnin ansiosta.

– Tällä hetkellä keskijänniteverkossamme on noin 2 300 sähkötöntä asiakasta, valtakunnallinen sähkökatkokartta antaa lukeman noin 12 000.

Yhtiöstä muistutetaan, että vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...