0

Energiafirma varautuu voimakkaan syysmyrskyn vaikutuksiin – voimakasta tuulta luvassa keskiviikkoillasta alkaen

Järvi-Suomen Energia nostaa valmiuttaan tehostettuun eli oranssiin tilaan. Ilmatieteen laitos ennustaa, että länsituuli voimistaa puuskia keskiviikkoillasta alkaen maan etelä- ja keskiosassa. Rintama tuo mukanaan sateita ja niiden jälkeen puuskainen, länsiluoteinen tuuli voimistuu lännestä alkaen heti aamusta.

Puuskat ovat maan etelä- ja keskiosassa jopa 17–22 metriä sekunnissa. Tuulenpuuskat aiheuttavat sähkökatkoja maan etelä- ja keskiosassa. Järvialueilla ja erityisesti länsirannoilla puuskat koettelevat puustoa.

Yhtiö varautu nostamalla valmiutensa tehostettuun tilaan, ja häiriötilanteen parissa työskentelevää henkilöstöä varattu töihin kaikille eri osa-alueille: työskentelemään maastossa, sähköverkon operoinnissa ja asiakaspalvelussa. Yhtiö käynnistää erilaisia tarkastustoimia, joilla varmistetaan häiriötilanteen hoidon sujuvuus myös järjestelmien ja tukitoimintojen osalta.

Pahimmillaan tilanteen ennustetaan olevan päällä torstaina päivällä.

Järvi-Suomen Energia muistuttaa, että vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Yhtiön mukaan puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti, eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Keskijänniteverkon tilaa voi seurata internet-sivun häiriökartalta. Tilannetietoa välitetään myös some-kanavin Facebookin (@jarvisuomenenergia) ja Twitterin (@jarvisuomenene) kautta.

Vikakeskeytyksistä voi myös tilata tekstiviestitiedotteen: lähetä maksuton tekstiviesti JSE AVAA /käyttöpaikkanumero / asiakasnumero numeroon 18200.

Järvi-Suomen Energia kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...