0

Myynti loppuu 36 vuoden jälkeen – Kruunun bensapistooli naulaan pysyvästi

K-Market Kruunun pihan mittariasemalta ei tämän viikon jälkeen enää myydä polttoaineita. Mittariaseman sulkeminen ei vaikuta kaupan toimintaan.
Kruunun pihasta on myyty polttoaineita jo 36 vuotta, mutta nyt asemalla lyödään bensapistooli naulaan. K-Marketin kauppias Marko Humia kertoo taustalla olevan kustannussyyt. Jotta myyntiä voitaisiin jatkaa, asemaa olisi uusittava isolla rahalla.
– Esimerkiksi kaikki maanalaiset säiliöt ja putket olisi uusittava. Yhteensä uudistukset tulisivat maksamaan vähintään 200 000-300 000 euroa. Juttelin asiasta kiinteistönomistajan kanssa ja tulimme siihen tulokseen, ettei se ole taloudellisesti kannattavaa, kauppias avaa.

Säiliöt ovat Humian mukaan ehjät ja toimivat, mutta ne eivät enää täytä polttoainemyynnin vaatimuksia. Kauppias Humia ja kiinteistönomistaja, Immosen Kauppatalo Oy, ovat jo tehneet sopimukset aseman purkamisesta.
– Mittarit myydään eteenpäin ja maanalaiset rakennelmat puretaan. Sitten pihalle vedetään uusi asfaltti. Purku- ja peitto-operaation on tarkoitus valmistua kuukaudessa tai puolessatoista tämän syksyn aikana, Humia kertoo.
– Asiakkaalle tilanne on valitettava, kun valintamahdollisuudet vähenevät. Täysin uuden aseman rakentaminen alueelle olisi haastavaa, sillä asema olisi hankala sijoittaa pohjavesialueiden vuoksi. Uusi asema vaatisi lisäksi noin 400 000 euron sijoituksen.

Mittariaseman alasajo ei vaikuta K-Market Kruunun toimintaan. Kauppa ja mittariasema eivät ole suoranaisessa yhteydessä toisiinsa.
– Pyöritän kauppaa ja mittariasemaa toiminimelläni, eli mittariasema on ikään kuin vain toinen myyntipisteeni, Humia selventää.
– Olen siis ostanut ja myynyt bensaa omaan laskuuni. Kaupan toiminta jatkuu normaalisti, se ei ole millään lailla sidoksissa mittariasemaan.

Ensi viikosta alkaen Punkaharjun Shell jää Punkasalmen ainoaksi tankkauspaikaksi. Shellin jälkeen lähin mittariasema on Harjun Portissa Tuunaansaaressa.
Punkaharjun Shellin yrittäjä Hannu Lötjönen ei usko huoltoaseman tilanteen muuttuvan merkittävästi.
– Emme ole varsinaisesti kilpailleet Kruunun pihan mittariaseman kanssa, olemme osuneet aika hyvin samoille hinnoille. Paikkakuntauskolliset tankkaavat varmaankin edelleen täällä, mutta osa siirtynee Savonlinnaan, Lötjönen arvioi.
– Myynti varmaankin kasvaa hieman, mutta tilanne ei vaadi meiltä juuri toimenpiteitä.

Lue koko juttu 30.8. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...