0

Metsästyskoirat kokoontuivat Hiukkajoella – Metsä-Mätsäri ylitti odotukset

Metsä-Mätsäri-tapahtuma houkutteli Hiukkajoen kylätalon kentälle monenmoista karvakorvaa. Viime viikon torstaina pidetyn leikkimielisen koiranäyttelyn järjestivät Punkaharjun Koirat ry ja Punkaharjun Metsästysseura.
– Osallistujien määrä ylitti odotukset, iloitsi tapahtumaa järjestellyt Riitta Tolvanen ennen näyttelyn alkua.
Toiveena oli, että jos saisi kymmenen-viitisentoista koiraa paikalle, mutta ilmoittautuneita oli kaksinkertainen määrä jo hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä.
Kehään ilmoittautuneiden koirien lisäksi paikalla oli lukuisa määrä ”turistikoiria”, jotka tulivat isäntäväkensä mukana tapaamaan tuttuja ja katselemaan lajitovereita. Moni koiraharrastaja toi oman lemmikkinsä paikalle ottamaan kontaktia toisiin koiriin, vaikka näyttelyyn ei olisi osallistunutkaan.

Tapahtuma oli hyvä harjoittelupaikka oikeita näyttelyjä varten, mutta tuloksia sieltä ei ollut saatavissa.
Koirat kilpailivat kahdessa luokassa; alle ja yli 50-senttisissä.
– Ensin ajateltiin, että luokat olisivat luppakorvalliset ja ei-luppakorvalliset, mutta päätettiin tehdä jako kuitenkin korkeuden mukaan, Tolvanen kertoo. Hän ei tiennyt, että vastaavanlaista metsästyskoirille suunnattua Match showta olisi pidetty ainakaan lähialueella, joten tapahtuma oli hyvin kotikutoinen.

 

Lue koko juttu 16.8. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...