0

Kaverikoiria kaivataan lisää Puruveden seudulle

Kaverikoirat ovat tuttuja vierailijoita useissa Puruveden alueen päiväkodeissa ja hoitolaitoksissa.
– Mutta kaverikoirille olisi enemmänkin tarvetta, kertoo parikkalalainen Anne Laamanen, joka toimii aktiivisesti Savonlinnan Seudun Kaverikoirien parissa.
Kennelliiton kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jolle on suuri kysyntä Savonlinnan alueella. Kaverikoiraksi käy mikä tahansa ihmisystävällinen koira, joka ei arkaile uusia ihmisiä tai uusia paikkoja.
– Toimintaan käy tavallinen kotikoira, joka tulee toimeen eri tilanteissa ja eri ihmisten kanssa. Koiran tulee olla vähintään kaksivuotias.

Vapaaehtoistoiminnan tarkoitus on tuottaa iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Vierailupaikkoina ovat usein koulut ja päiväkodit sekä paikat, joissa asuu tai toimii esimerkiksi vanhuksia tai kehitysvammaisia.
Savonlinnan Seudun Kaverikoirat järjestää perehdytys- ja arviointipäivän Savonlinnassa järjestötalo Kolomosessa sunnuntaina 19. elokuuta, jossa koirakot arvioidaan ja perehdytetään tehtävään.
Tietoa aiheesta http://savonlinnanseudunkaverikoirat.blogspot.com ja ennakkoilmoittautuminen viimeistään 5.8. osoitteeseen savonlinnan.kaverikoirat@gmail.com

Lue lisää uutisia 2.8. Puruvesi-lehdestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...