0

FC Kerimäki meni voitosta voittoon huikealla tiimityöllä

Helsinki Cup on yksi maailman suurimmista juniorijalkapalloturnauksista. Turnaukseen osallistuu vuosittain yli 20 000 pelaajaa ympäri Suomen ja maailman, noin 20:stä eri maasta.
Kun kerimäkeläinen jalkapallojoukkue voittaa Helsinki Cupissa ikäluokkansa harrastesarjan, se on kova juttu. FC Kerimäen 06 -joukkue teki viime viikolla niin.
FC Kerimäki oli otteissaan suvereeni. Joukkue voitti kaikki alkusarjan pelit ylivoimaisesti maalisuhteella 25-1.
Finaalissa Töölön pallokentällä vastaan tuli Leppävaaran Pallo. Kuten muissakin otteluissa, ensimmäinen puolikas oli tiukkaa ja tasaista vääntöä päättyen 0-0.
Sitten voitontahtoisempi joukkue avasi maalitilin ja mestaruus tuli lopulta maalein 3-0.

FC Kerimäen 06 -ryhmä osallistui Helsinki Cupiin ensimmäisen kerran viime vuonna ja jäi toiseksi viimeiseksi.
– Se oli opintomatka monella tapaa. Pelitempo oli paljon nopeampi ja kovempi kuin täällä pelattavissa peleissä. Tuomarit olivat ammattitaitoisia, usein vain englantia puhuvia, kertoo joukkueen valmentaja Mari Makkonen.
Jo paluumatkalla Makkonen kysyi pelaajilta, haluavatko he yrittää uudelleen vuoden päästä vaatimustasosta viisastuneena. Intoa löytyi ja homma polkaistiin käyntiin syksyn aloituspalaverissa.

Talvi harjoiteltiin sunnuntaisin, joka kuukausi eri teemalla. Tötsät heitettiin nurkkaan ja ruvettiin pelaamaan pelaajia vastaan pienpeleinä.
Treeneissä harjoiteltiin erikseen pallonhallintaa, nopeutta, syöttötarkkuutta, laukausten kovuutta ja pääpeliä.
– Joukkueeseen sitoutuneet pelaajat kävivät todella ahkerasti koko kauden harjoituksissa, ja pelaajien kehittyminen alkoikin näkyä. Erityiskiitos kuuluu STPS:n Mikko Bergströmille onnistuneesta yhteistyöstä maalivahtien coutsauksessa, kiittelee Mari Makkonen.
Keväällä Lehmossa pelattu 06-turnaus antoi jo viitteitä kehittymisestä. Kahdentoista joukkueen turnauksessa FC Kerimäki oli kolmas, mikä yllätti positiivisesti.

Helsinki Cupiin joukkue lähti hyvillä mielin 11 pelaajan kanssa. Kaikki joukkueet olivat ennalta tuntemattomia.
– Sovimme joukkuueen kanssa jo heti ensimmäisestä pelistä alkaen, että otamme isännän paikan ottelusta ja teemme avausmaalin. Ja näin edettiin aina ottelu kerrallaan.
Pelitaktiikka muuttui täysin viimevuotisesta.
– Jokainen pelaaja piti hienosti oman pelipaikkansa, peli pysyi leveänä ja syöttöpeli toimi. Eri tyyliset kulmapotkut sekä onnistunut pääpeli yllätti myös vastustajan. Vedoissa oli voimaa. FC Kerimäki jaksoi pelata nopeaa peliä, mikä myös osaltaan uuvutti vastustajan, kuvaa valmentaja.
Puolustus ja maalivahtipeli olivat omaa luokkaansa. Vastustaja ei päässyt oikein edes vetopaikoille, kun puolustajat olivat jo torppaamassa. Maalivahdit olivat saaneet itsevarmuutta.

Lue koko juttu 19.7. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...