0

Enemmän kuin tiehoitokunta – käsillä 30-vuotisjuhlat

Kyllä voi tiehoitokunta taipua moneen muuhunkin kuin perustehtävänsä hoitamiseen. Tästä saatiin oiva osoitus toissa lauantaina, kun Kömpyrän yksityistien tiehoitokunta kokoontui juhlimaan 30-vuotista historiaansa.
Tunnelma Hälvän kirjastoseura Vaahdon talossa Vaahtolassa oli rento ja lämmin, kun 60 hengen voimin kokoonnuttiin viettämään yhteistä juhlaa. Tiekunnan omin voimin oli saatu illalle myös kattavasti ohjelmaa musisoinnista visuaalisiin esityksiin – jopa kilpatanssiakin.
– Haitaria soittanut Laura Vartio oli ainoa tiehoitokunnan ulkopuolinen esiintyjä. Muutoin esitykset, myös illan aikana nähdyt video- ja kuvakoosteet, olivat ”kömpyräläisten” toteuttamia, kertoi tiehoitokunnan puheenjohtaja ja puuhamies Heikki Kantola.

Illan aikana luotiin myös katsaus menneeseen muistelmapuheenvuorojen merkeissä sekä nimettiin uusi Kunniakömpyräläinen.
Kömpyrämuistojaan kertasivat muun muassa Mirja Kantola ja Petrus Pennanen.
Mirja Kantolan suku on mökkeillyt Kömpyrässä jo yli vuosisadan verran. Pennasten suvullakin historia ulottuu usean vuosikymmenen taakse.
Pennanen hehkutti alueen ainutlaatuisuutta ja luonnon puhtautta. Lapsuus- ja nuoruusvuosien tapahtumista Pennanen nosti esiin muun muassa juomavesiasiat – vesijohtoverkostoa niemeen kun ei edelleenkään tule.

Juomavettä kannettiin mukana ja kaivonkin tekoa kokeiltiin, mutta pitkäaikaiseksi ratkaisuksi niistä ei ollut.
– Sitten keksittiin tutkituttaa Puruveden veden laatu. Sehän osoittautui pullovettä paremmaksi, vesijohdot laitettiin järveen ja veden kantaminen loppui, Pennanen kertasi.

 

Lue koko juttu 12.7. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...