0

Tuotanto keskitetään Savonlinnaan – Suvi-veneiden teko alkaa Nojanmaassa lokakuussa

Suvi-veneet Oy:n kerimäkeläinen yrittäjä Aki Karjalainen katselee vielä tyhjää hallia ja alkaa vähitellen olla helpottuneemmalla mielellä.
Monta vaihetta on toki vielä edessä ennen kuin Uittokalusto Oy:n omistamassa hallissa Savonlinnan Nojanmaassa alkaa lokakuussa valmistua lasikuituveneitä.
Perusratkaisu on kuitenkin viimein selvä: yksi Suomen johtavista venevalmistajista keskittää toimintansa kokonaan Savonlinnaan.

Suvi-veneet menetti Kerimäellä olleet tuotantotilansa tulipalossa viime syksynä. Sen jälkeen veneitä on tehty kahdessa paikassa Kesälahdella ja Enonkoskella.
Uusien tuotantotilojen etsimisestä tuli monipolvinen prosessi. Pisimmälle neuvottelut etenivät Enonkoskella, mutta hallihankkeen mutkistuttua kunnan puolella, yrittäjä vetäytyi hankkeesta.
Keväällä viritelmät Savonlinnan kaupungin kanssa olivat johtamassa tuotantotilojen luomiseen Kerimäen teollisuusalueelle. Sitten Karjalaisen tietoon tuli sattumalta Uittokaluston tyhjä halli.
– Kävin katsomassa ja se oli kerrasta poikki. Kaikki osui kohdalleen ja valmiin hallin löytyminen tällaiselta paikalta oli tosi iso juttu, sanoo Aki Karjalainen.

Suvi-veneet Oy tulee halliin vuokralaiseksi. Yrittäjä kiittelee myös yhteistyötä Savonlinnan kaupungin kanssa.
Viime viikolla allekirjoitetun aiesopimuksen mukaan kaupunki myöntää yritykselle enintään 50 000 euron avustuksen, joka käytetään veneiden varastoalueen kunnostukseen, aitaamiseen ja katolle tulevaan isoon valomainokseen. Tuki menee lähiaikoina kaupunginhallituksen elinkeinojaoston käsittelyyn.
Lisäksi kaupunki varaa Suvi-veneille esittelytilaa matkustajasataman ja Riihisaaren väliseltä alueelta.

Lue koko juttu 12.7. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...