0

Savonlinnan Vesi saneeraa – Savonrannalle viemäritöitä ja uudet vesimittarit

Savonlinnan Vesi julkaisi torstaina 12. heinäkuuta tiedotteen, jossa ilmoitetaan toimenpiteistä Savonrannalla. Luvassa on viemäreiden saneerausta ja vesimittarien vaihtoa.

Savonlinnan Vesi saneeraa runkoviemärijohdot Lamminniementien, Kolmitähkäntien ja Yläsuluntien välisillä viemärijohto-osuuksilla. Vanhojen betoniviemäreiden sisälle sujutetaan taipuisa muoviputki viemärikaivojen kautta. Lisäksi betonisten viemärikaivojen sisälle asennetaan uudet muoviset viemärikaivot.

Tiedotteen mukaan saneeraus ei aiheuta kustannuksia kiinteistönomistajille. Savonlinnan Vesi voi kuitenkin joutua liikkumaan kiinteistönomistajien tonteilla työn aikana. Saneerauksen suorittaa Renos Oy ja urakka valmistuu noin puolessatoista kuukaudessa, viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Saneeraus aloitetaan maanantaina 6.8. viemärilinjojen pesulla ja TV-kuvauksella. Runkoviemärin pesu saattaa aiheuttaa veden roiskumista lattiakaivojen hajulukoissa ja vessanpöntöissä, vaikka pesu ei ulotukaan kiinteistöjen tonttijohtoihin saakka. Lattiakaivojen päälle kannattaa laittaa rätti tai riepu, ja sen päälle paino estämään veden mahdollinen roiskuminen. Lisäksi vessanpöntön kansi kannattaa sulkea.

Savonrannalla vaihdetaan elokuun aikana noin 200 vesimittaria. Uudet mittarit ovat etäluettavia, eli jatkossa kiinteistönomistajan ei tarvitse enää ilmoittaa vesimittarilukemia. Mittarin lukeminen tapahtuu luentapäätteellä varustetusta Savonlinnan Veden autosta käsin.
Pelkästä mittarin vaihdosta ei aiheudu kuluja kiinteistönomistajalle. Joissain tapauksissa kuluja voi kuitenkin tulla, jos esimerkiksi mittarin yhteydessä oleva venttiili täytyy vaihtaa

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...