0

Nostattavia yritysuutisia

Viimeisen viikon aikana medialla on ollut ilo kertoa useita positiivisia yritysuutisia.
Kerimäellä toimiva Punkaharjun Puutaito Oy aikoo ottaa aimo harppauksen tuotannossaan. Se tavoittelee kehittyvänsä elementtien valmistajasta kokonaisten runkojärjestelmien toimittajaksi.
Toivottavasti suunnitelmat toteutuvat ja yritys vahvistaa asemiaan markkinoilla.
Tämän viikon Puruvedessä kirjoitetaan myös kerimäkeläisen yrittäjän onnistumisesta venetuotannossa. Suvi-veneet Oy siirtyy uuteen halliin Savonlinnan Nojanmaassa, ja tavoitteena on lisätä tuotantoa.

Tätä nykyä Suvi-veneet tekee parisentuhatta venettä joka vuosi. Viennin osuus liikevaihdosta on noin kymmenen prosenttia, mutta se on tarkoitus kaksinkertaistaa.
Suvi-Veneiden yrittäjä Aki Karjalainen kehuu Savonlinnan kaupungin myötämielisyyttä hallihankkeessa. Aiesopimuksen mukaan kaupunki myöntää yritykselle enintään 50 000 euron avustuksen, joka käytetään veneiden varastoalueen kunnostukseen, aitaamiseen ja katolle tulevaan isoon valomainokseen. Lisäksi kaupunki varaa Suvi-veneille esittelytilaa matkustajasataman ja Riihisaaren väliseltä alueelta. Elinkeinojaosto hyväksyi tämän viikon kokouksessaan avustuksen.

Kaupunki on mukana myös Punkaharjun Puutaidon kasvun tukemisessa. Jaosto päätti myöntää 40 000 euron tuen yritykselle varastokatoksen rakentamista varten.
Kaupungin aktiivinen ote tietää hyvää. Se haluaa olla mukana yritysten kasvuhakuisuudessa. Se on tärkeä signaali.
Kuten kaupunginjohtaja Janne Laine viittasi Puruveden haastatteluissa, Punkaharjun Puutaidon ja Suvi-Veneiden kaltaiset yritykset ovat tärkeitä koko seudulle. Kasvuhankkeet säteilevät myönteistä kehitystä koko talousalueelle, ja sellaiset uutiset ovat totta vie tarpeen.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...