0

Uusi verkosto nousemassa Kerimaan vesimotin ratkaisuksi

Savonlinnan kaupunki ja Itä-Savon Vesi Oy ovat nyt kaavailemassa Kerimaan alueen vesihuolto-ongelman ratkaisuksi uuden vesi- ja viemäriverkoston rakentamista. Syynä on se, että Itä-Savon Vesi Oy ja Puikkari Oy eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen nykyisen putkiston hinnasta.
Itä-Savon Vedestä on näillä näkymin tulossa Kerimaan vesihuollosta vastaava vesihuoltolaitos, kunhan toiminta-alueen määrittelyprosessi saadaan päätökseen syyskuun aikana.
Ongelmana on se, että Itä-Savon Vesi ei omista Kerimaan vesi- ja viemäriputkia, vaan ne ovat Puikkarin Oy:n omistuksessa.
Tilanteen selvittelyä vetävän Savonlinnan vesihuoltopäällikkö Esa Hinkkasen mukaan osapuolten näkemysero verkoston hinnasta on niin suuri, että neuvottelujen voi katsoa olevan ainakin toistaiseksi jumissa.

– Jos sopua ei löydy, vaihtoehdoksi jää vain uuden verkoston rakentaminen. Sen maksavat kiinteistönomistajat, tiivisti Esa Hinkkanen maanantaina järjestetyssä tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa.
Hinkkasen mukaan Itä-Savon Vesi on tarjonnut verkostosta 25 000 euroa, mutta Puikkarin hintapyyntö on siihen nähden ”monikymmenkertainen”. Summa sisältäisi myös muita korvauksia.
– Maalaisjärjellä ajatellen järkevintä olisi käyttää nykyistä verkostoa, mutta Puikkari on laittanut hintapyyntöönsä myös erilaisia korvauksia ”kivusta ja särystä”, kuvasi Hinkkanen.

Lue koko juttu 28.6. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...