0

Kerimäen kirkko 170 vuotta – juhlat huipentuivat oopperaan

Kerimäen iso kirkko vihittiin käyttöön 11.6.1848. Maanantaina vihkimisestä oli kulunut 170 vuotta. Savonlinnan seurakunta ja Kerimäen kappeliseurakunta juhlistivat puukirkon syntymäpäivää viikonloppuna perusteellisesti.
Ohjelma alkoi jo perjantaina Ilkka Vainion Ystävän risti -konsertilla. Konsertin päätyttyä alkoi Kirkkoyö, jossa osallistujat pääsivät viettämään yön maailman suurimmassa puukirkossa. Kirkkoyö järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Lauantain hiljaiselon jälkeen juhlamenot pääsivät sunnuntaina 10.6. täyteen vauhtiinsa.

Aamu alkoi hartaissa tunnelmissa. Yhdeksältä vierailtiin kirkonrakentaja Alex Magnus Tolpon (1782-1845) haudalla. Kymmeneltä kirkossa alkoi juhlamessu. Saarnassaan piispa Seppo Häkkinen kiinnitti erityisesti huomiota siihen, miten kirkon rakentamiseen aikoinaan suhtauduttiin.

Messu päättyi musiikkiesityksiin, joista vastasivat seurakunnan juhlakuoro, kanttorit, Aikamiehet-kuoro, trumpetisti Pauliina Ahokas sekä oopperalaulaja Petri Lindroos.
Varsinainen juhla aloitettiin kirkossa puoli yhdeltä.

Juhlassa esitettiin monipuolisesti hengellistä musiikkia. Kerimäen kirkkokuoron lisäksi ääneen pääsi vanhoilla soittimilla musisoiva Trio Gambaamo. Kirkkokansa sai myös tervehdyksen Unkarista.
Mikkelin hiippakunnan ystävyyshiippakunnan edustajat piispa János Szemerei ja kirkkoherra Csaba Baranyay esittivät kiitoksensa juhlaan kutsusta. Unkarilaiset myös onnittelivat Kerimäen kirkkoa tämän pitkästä iästä. Kirsikkana kakussa juhlan päätteeksi kirkossa esitettiin osia tekeillä olevasta Tolpojen tarina -kirkko-oopperasta.

Lue koko juttu 14.6. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...