0

Vanhainkotisäästöt perataan tarkemmin

Sosterin esitys Kerimäen ja Savonrannan vanhainkotien lakkauttamisesta valmistellaan uudelleen.
Seppo Kosonen (ps.) ehti ensin esittää pöydällepanoa, mutta yhtyi myöhemmin Tuukka Suomalaisen (kesk.) esitykseen asian uudelleen valmistelusta. Vanhainkotiasia palautui selvällä enemmistöllä.
Suomalainen kannatti vielä kaupunginhallituksessa vanhainkotien lakkautusta, mutta ”nosti käden ylös” virheen merkiksi.
– Olisi pitänyt kyseenalaistaa esitys jo kaupunginhallituksessa. Nyt valtuustolta halutaan linjapäätös, jonka jälkeen alettaisiin laskea seurauksia. Järjestys on väärä.
Suomalainen halusi tarkempaa tietoa Savonrannan Päivärinteen lakkauttamisen säästöjen reaalisuudesta ja siitä, lisääkö lakkautus kuluja kaupungin omassa toiminnassa.

Myös Päivärinteessä toimivan keskuskeittiön jatko kiinnostaa, samoin vanhusten kotipalvelun järjestäminen Savonrannalla. Vaihtoehtona valtuusto haluaa selvitettävän Päivärinteen muuttamisen tehostetun palveluasumisen yksiköksi.
Kerimäen vanhainkodin lakkautuksesta ei säästöjä olla edes esitetty tulevan, mutta uudelleen valmistelussa halutaan tarkempaa tietoa asukkaiden Karpalokotiin siirron kustannuksista ja hyödyistä.
Seppo Kosonen muistutti vanhainkotien lakkauttamisen vaikeuttavan suuresti autottomien omaisten ja läheisten vierailuja.

Lue koko juttu 7.6. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...