0

Enonkoskella rakennetaan kesällä tulevaisuutta – BLC Telecom rakentaa keskustaajamaan tulevana kesänä valokuituverkkoa

BLC:n autot ovat tuttu näky tulevina viikkoina Enonkosken keskustaajamassa, sillä BLC Telecom ryhtyy rakentamaan valokuituverkkoa.
– Nykyaikainen tietoliikenneverkko päätettiin rakentaa nyt, kun samaan aikaan uusitaan alueen sähköverkkoa ja pystymme hyödyntämään rakennustyössä samoja kaivantoja, valaisee asiaa liiketoimintapäällikkö Eero Luoto.
Luoto muistuttaa, että valokuitua rakennetaan Enonkoskenkin alueella tarveperusteisesti eli kuitu tulee niille asuinalueille, minne ennakkovarauksia saadaan kartoitusvaiheessa riittävästi.
– Edullisinta valokuituun liittyminen on nyt, kun verkkoa rakennetaan. Rakentamisen jälkeen, mikäli liittymiä joudutaan tekemään yksitellen, hinta tulee olemaan ainakin kaksinkertainen.
Haittoja Luoto arvelee vähäisiksi, sillä yhteiskaivuulla tehtäviä ojia ei tarvitse urakan jälkeen ainakaan hetkeen uudelleen kaivella.
– Tietoliikennekatkoja ei tämän verkon rakentamisesta pitäisi suuremmin tulla.

Valokuituverkkoa kartoitettiin tänä talvena jo Enonkosken Simanalassa, jossa asukkaiden kiinnostus oli Luodon mukaan suuri, sillä yli kahteen kolmasosaan kiinteistöistä tehtiin ennakkovaraus liittymää varten.
– Tällaisella ennakkovaraajien määrällä voidaan valokuituverkko siellä toteuttaa, ja kaivuutyöt tehdään tämän kaivuukauden aikana. Asukkaat pääsevät käyttämään nopeita valokuitulaajakaistoja ja nauttimaan kaapelitelevision palveluista tämän vuoden lopulla, lupaa Luoto.
Valokuitu mahdollistaa Enonkoskella valokuituverkkoon liittyjille modernit laajakaistayhteydet ja kaapelitelevisiopalvelun. Nopeimmat ja luotettavimmat laajakaistayhteydet toimitetaan nyt ja tulevaisuudessa valokuidulla.
– Valokuidulla toteutettu tietoliikenneyhteys takaa, että kodin tai yrityksen laajakaistan kapasiteetti riittää myös tulevaisuuden tietoliikennetarpeisiin. Myös tulevat 5G -yhteydet tarvitsevat toimiakseen valokuidun.

Lue lisää 31.5. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...