0

Puruveden alueen osakaskunnat suostuivat norpansuojeluun – Enanselän ja Harvaselän ympäristöön yhteensä 4300 hehtaaria uutta verkkokieltoaluetta

Puruvedellä tehdään tänä keväänä historiaa, kun järvelle tulee ensimmäiset vapaaehtoiset kalastusrajoitusalueet norpansuojelun takia.
Kolme osakaskuntaa hyväksyi alkuviikolla Pohjois-Savon ely-keskuksen kanssa tehtävät suojelusopimukset, joilla kielletään verkkokalastus muikkuverkkoja lukuun ottamatta tietyillä alueilla kokonaan huhtikuun 15. päivästä kesäkuun 30. päivään.
Verkoista vain alle 22-milliset muikkuverkot ovat tuolloin sallittuja. Sopimus sisältää myös muita rajoituksia muun muassa verkkojen silmäharvuuteen ympäri vuoden.
Enanniemen, Haapaniemen ja Ruokoniemi-Mäkrän osakaskunnat käsittelivät sopimusesityksiä maanantaina ja tiistaina.
Enanniemen ja Ruokoniemi-Mäkrän osakaskunnat hyväksyivät rajoitusalueet hieman pienempinä kun ely-keskus esitti, Haapaniemi puolestaan esitettyä laajempana.

Osakaskuntien alueilla kalastusta rajoitetaan yhteensä 1800 hehtaarilla, josta Enanniemen osuus on noin 800 ja Haapaniemen sekä Ruokoniemi-Mäkrän molempien osuus noin 500 hehtaaria.

Lue lisää 17.5. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...