0

Lautakunta säilyttäisi koulut – äänestyspäätökseen jätettiin eriävä mielipide

Savonlinnan sivistyslautakunta ei lakkauttaisi Savonlinnasta yhtään koulua ja tarjoaa varhaiskasvatus- ja kouluverkkotyöryhmän mukaista esitystä kaupunginhallitukselle.
Tämänviikkoinen päätös syntyi äänestyksen 5-4 jälkeen, ja lautakunnan puheenjohtajan Jonne Tynkkysen (kesk.) esitys peittosi vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppisen esityksen.

Kauppinen esitti lautakunnalle, että työryhmän työskentelylle annetaan lisäaikaa syyskuun loppuun saakka, ja päätökset tehdään syksyn 2018 aikana.
Tynkkysen vastaesitys kuului, että lautakunta päättää hyväksyä työryhmän esityksen ja esittää sitä edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.
Äänestyksessä Tynkkysen esityksen puolesta äänestivät hänen itsensä lisäkseen Karri Tahvanainen (vihr.), Eiju Paajanen (sd.), Timo Lajunen (kesk.) ja Anne Käyhkö (kesk.). Kauppisen kannalla olivat Teemu Tiainen (sd.), Markku Ihalainen (sd.), Lea Sairanen (kok.) ja Jussi Koponen (vas.).
Lea Sairanen, Teemu Tiainen, Jussi Koponen ja Markku Ihalainen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen. Heidän mielestään se ei tuo mitään muutosta, ja työryhmä ei täyttänyt tehtäväänsä.
Kouluverkkotyöryhmä on esittänyt säilytettäväksi kaikki kolme kyläkoulua sekä Nätkin koulun, joita kaikkia Tuija Kauppinen on esittänyt lakkautettavaksi. Työryhmä haluaa myös selvittää vaihtoehtoja Savonrannan yläkoulun lopettamiselle.

Tuija Kauppisen mukaan kouluverkkotyöryhmän esittämä kouluverkon säilyttäminen nykyisellään aiheuttaa 18,25 miljoonan euron investoinnit, joiden vuosipoistot 30 vuoden poistoajalla ovat noin 600 000 euroa. Työryhmän esitys tarkoittaisi sen suuruista lisämenoa kaupungille, kun valtuusto asetti tavoitteen saada aikaan noin 1,5 miljoonan euron säästöt.
Juvolan, Louhen ja Kallislahden kyläkouluille kouluverkkotyöryhmä sekä sivistyslautakunta esittävät tehtäväksi ainoastaan pakolliset remontit. Niiden mukaan remontteihin riittävät sivistystoimen käyttötalousbudjetin määräraha.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...