0

Luolastossa alkoi uusi aika

Kuuden vuoden pimeys ja hiljaisuus on päättynyt entisessä Retretin luolastossa. Taiteen tyyssijana tunnetuksi tullut luolasto Punkaharjun Tuunaansaaressa herää uuteen eloon konserttien ja tapahtumien keskuksena.
Luolasto on ollut viimeksi avoinna vuonna 2012, jolloin se oli konkurssiin menneen taidekeskus Retretin taidenäyttelykäytössä.
Kallioluolan ensimmäinen tapahtuma koetaan kesäkuussa Käkipäivien yhteydessä 16.6. jolloin maan alaisella areenalla esiintyy Suomen kevyen musiikin kovimpaan kärkikaartiin kuuluva Egotrippi.

Luolaston uusista kuvioista tiedottivat maanantaina tapahtumatuotannon käynnistäjät, KeiKu ry ja matkailukeskus Harjun Portti, joiden yhteinen projekti Luola Events aikoo tehdä Tuunaansaaren kallioperään louhitusta luolasta ympärivuotisen tapahtumakeskuksen.
Luola Events -osapuolet ovat tehneet luolastosta toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen ja tapahtumia on kuluvana vuonna suunnitteilla jo joulukuulle saakka.
Egotrippi-konsertin jälkeen varmistuneita tapahtumia ovat heinäkuun 14. päivänä koettava Punkaharju By Night ja elokuun kesäkauden päätöstapahtuma.
Tapahtumat keskittyvät aluksi kalliosaliin, mutta tavoitteena on ottaa luolasto kokonaisuudessaan ympärivuotiseen tapahtumakäyttöön.
Luolasto on kooltaan noin 5 300 neliötä ja sen omistaa Linholmen Oy. Kalliosaliin ja sen ympäristöön on haettu 1 000 asiakaspaikkaa.

6 kommenttia aiheesta “Luolastossa alkoi uusi aika

 • 7.5.2018 at 15:51
  Permalink

  Jopa tuli jotain iloa tähän ankeaan päivään flunssan kourissa makaillessa! Ei voi unohtaa kaikkia niitä upeita hetkiä, joita aikanaan tuli Retretissä koettua. Olipa se sitten konsertti tai näyttely, niin jylhät kallioseinät antoivat niille erikoisen fiiliksen, joka alkuun veti ihan sanattomaksi. Iso säkillinen Onnea rohkeille uusille yrittäjille!!!/UMS

 • 7.5.2018 at 16:16
  Permalink

  Iso peukku tälle!

 • 7.5.2018 at 18:09
  Permalink

  Loistavaa! Hienoa! Tätä on odotettu!

 • 7.5.2018 at 20:23
  Permalink

  Mahtava juttu. Onnea yrittäjille!!

 • 8.5.2018 at 17:48
  Permalink

  ”LUOLA EvEnts”. Kuudnvuoden pimeys ja hiljaisuus on päättynyt , entisessä Retretin luolastossa.
  Tapahtumatuotannon käynnistäjät , KieKu Ry ja matkailukeskus Harjun Portti , joiden yhteinen projekti Luola EvEnts on .
  Olen nuoruudessani asunut Kerimäellä , mutta muuttanut noin parikymppisenä Helsinkiin, mutta en tuolloin tuntenut tuota aluetta. En muista sitä vuotta kun ensimmäisen kerran kuulin Retritistä ,
  Meitä oli noin kahdenkymmenen hengen naistyö- porukka jotka harrastimme yhdessä kulttuuritapahtumia. Meillä oli ryhmästä nimetty johtaja , joka suunnitteli milloin mihinkin lähdetään. Hän oli ottanut selvää Retretin tapahtumista ja toiminnasta. Niinpä me päätimme lähteä kultturitapahtumaan Punkaharjulle Retrettiin, koska moni ei ollut käynyt edes Punkaharjulla aikaismmin. Tilasimme sopivan kokoisen Bussin , kuljettajineen koko päiväksi . Itsellenikin matka ja tilaisuudet olivat uskomattoman ihanat ja mielenkiintoiset.
  Tämän tapaiset kultturitapahtumat ovat virkistäviä ja hauskoja. Ei me laskettu mitä reissu tulee maksamaan , eihän meillä liiemmalti varoja ollut , mutta matka oli sen arvoinen.
  –Tapasin jokinaika sitten Helsingissä Pikku-Parlamentissa kahvilassa erään kansanedustajan hän alkoi keskustelemaan Retretin tulevaisuudesta ja kertoi tuntevansa joitakin ihmisiä jotka ovat siitä kiinnostuneita. Kiinnostuimme siitä heti ja suunnittelimme retkiä sinne erilaisten porukoiden kanssa. ” Oli ilo lukea lehdestä , että tämä toteutuu ystävien kanssa. ”

 • 10.5.2018 at 11:45
  Permalink

  Olen nähnyt Retretin nousun ja konkurssit lähietäisyydeltä, niin fyysisesti lähimpänä naapurina kuin toimiessani Retretin PR-isäntänä.
  15-vuotisen Keski-Europassa asumisen jälkimainingeissa olen tutustuttanut sieltä tulleita ystäviäni myös Retretin luolastoon ja jopa talvella.
  Aina on ihastus ollut suuri ja on vakuutettu, että luolastoa voisi esitellä turisteille silloinkin, kun se on tyhjä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...