0

Kouluverkkotyöryhmä säilyttäisi kaikki Savonlinnan alueen koulut – seuraavaksi kantaa ottaa sivistyslautakunta

Savonlinnan alueen koulu- ja varhaiskasvatuksen tulevaisuutta pohtinut työryhmä linjasi perjantaisella äänestyspäätöksellään, ettei Savonlinnasta lakkauteta yhtään koulua.

Työryhmän puheenjohtajan, punkaharjulaisen Jonne Tynkkysen (kesk.) esitys peittosi vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppisen esityksen varhaiskasvatuksen ja koulujen verkoksi vuosille 2017-2021.

Seuraavaksi asiaan ottaa kantaa toukokuussa sivistyslautakunta. Kaupunginvaltuuston on määrä linjata kantansa kesäkuussa.

Työryhmän mukaan Louhen koulu jatkaa toimintaansa. Kiinteistöön tehdään vain välttämättömimmät korjaukset. Tavoitteena on, etteivät remonttien kustannukset ylitä sivistystoimen käyttötaloudessa vuosittain varattuja kustannuksia.

Louhen koulun tiloissa toimiva Anttolan päiväkodin lapsiryhmän tilaratkaisuja pyritään kehittämään paremmiksi. Tutkitaan esimerkiksi mahdollisuus siirtyä ruokalan yhteydessä oleviin tiloihin.

Anttolan koulun remontoinnin laajuus toteutetaan toimitilapalvelun valmisteleman pienemmän eli 1,3 miljoonan euron laajuuden mukaisesti.

Työryhmä linjasi, että Savonrannan koulun 7.-9. luokkien oppilaat jatkavat myös tulevaisuudessa Savonrannan koulussa. Talouden sopeuttamiseksi tutkitaan etäopetusmahdollisuu sekä Savonrannan ja Kerimäen koulujen opettajien mahdollisuudet opettaa ristiin sekä Kerimäellä että Savonrannalla.

Punkaharjun koulu siirtyy yhteen rakennukseen 1.8.2022 alkaen. Sijoituspaikkana on Kouluniementien yksikkö, jonka tarvittavat remontti- ja uudisrakennustarpeen kustannukset ovat toimitilapalvelun suunnitelman mukaan 7 miljoonaa euroa.

Myös Kerimäen päiväkoti jatkaa nykyisissä tiloissa.

Edelleen työryhmän kanta on, että Savonlinnan Kallislahden koulu jatkaa toimintaansa ja pyritään edesauttamaan yksityisen varhaiskasvatuspalvelutoimijan yhden päiväkotiryhmän sijoittumista koulun yhteyteen. Päiväkotiryhmällä korvattaisiin yksityiseen perhepäivähoitoon tulevina vuosina tuleva aukko. Kiinteistöön tehdään vain välttämättömimmät korjaukset. Tavoitteena on, etteivät remonttien kustannukset ylitä sivistystoimen käyttötaloudessa vuosittain varattuja kustannuksia.

Myös Savonlinnan Juvolan koulu jatkaa toimintaansa. Kiinteistöön tehdään vain välttämättömimmät korjaukset. Tavoitteena on, etteivät remonttien kustannukset ylitä sivistystoimen käyttötaloudessa vuosittain varattuja kustannuksia.

Niin ikään Savonlinnan Nätkin koulu jatkaa toimintaansa. Pienryhmät 1.-2. ja 3.-4. jatkavat Nätkin koululla. Nykyistä kiinteistöä ei remontoida, vaan varaudutaan vuokraamaan suurtilaelementtikoulu 5-10 vuoden vuokrasopimuksella, mikäli nykyisissä tiloissa ei voida jatkaa. Tilasuunnitelman tavoitteena on, että koulun nykyinen liikuntasali ja teknisentyöntilat jäisivät käyttöön. Vuokrattavaan elementtirakennukseen tulisivat muut tarvittavat opetustilat.

Työryhmän mukaan talouden sopeuttamiseksi sivistystoimi tutkii muita vaihtoehtoja palveluverkon karsimisen sijaan. Sopeuttamisen suunnittelutyöhön osallistetaan koulujen henkilökuntaa rehtorien johdolla ja myös sivistyslautakunta. Myöhemmässä vaiheessa kuullaan koulujen vanhempainyhdistyksien, kyläyhdistyksien tai muiden vastaavien kuntalaistahojen näkemyksiä.

Vs. sivistystoimenjohtajan esitys olisi lakkauttanut Kerimäen Louhen koulun sekä Savonlinnan Nätkin, Kallislahden ja Juvolan koulut. Savonrannalta olisi lopetettu 7.-9.-luokat ja siirretty ne Kerimäelle.

Koulu- ja varhaiskasvatusverkkotyöryhmän ratkaisu syntyi 4-2-äänestystuloksella. Jonne Tynkkysen esitystä kannattivat Olli-Pekka Kristiansson (sd.), Merja Mustonen (vihr.) ja Hanne Puustinen (kd.).

Kokoomuksella oli oma esityksensä, mutta sitä ei kannattanut kukaan. Kokoomuksen Lea Sairanen Punkaharjulta kannatti lopulta sivistystoimenjohtajan esitystä samoin kuin JHL:n edustaja Ilkka Kemppainen.

Kokoomus olisi aluksi sitä mieltä, että Juvolan koulun säilytetään, ja lisäksi Anttolan koulu olisi korjattu siten, Louhen oppilaat olisivat siirtyneet sinne, eikä Kerimäen keskustaajamaan.

Kommentteja aiheesta “Kouluverkkotyöryhmä säilyttäisi kaikki Savonlinnan alueen koulut – seuraavaksi kantaa ottaa sivistyslautakunta

  • 5.5.2018 at 06:20
    Permalink

    Näköjään Savonlinna yrittää kokoajan kyykyttää Savonrantaa, unohtaen liittymis sopimukset!?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...