0

Vanhuus on voimavara

Vanhuus ei ole sairaus, vaan valtava voimavara niin ihmiselle itselleen kuin koko yhteiskunnalle.
Näillä sanoilla kannusti Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL:n puheenjohtaja, kunnallisneuvos Simo Paassilta kuulijakuntaa  Kerimäen Eläkkeensaajien 40-vuotisjuhlassa’

Hän lainasi ajatukseensa professori Vappu Taipaleen kehotusta, jonka mukaan Suomessa tulee murtaa ikääntymiseen liittyvät myytit.
– Eivät vanhat ihmiset mitään paapomista tai onttoa kunnioitusta tarvitse, vaan me tarvitsemme toimintaa, osallisuutta, harrastamista ja toinen toistemme seuraa, Paassilta muistutti juhlaväelle kylätalo Nousulassa Kerimäellä.
Yhdistyksen taivalta saapui juhlimaan kuutisenkymmentä juhlavierasta, ja kukin kävi vuorollaan onnittelemassa puheenjohtaja Pauli Laamasta.
Laamanen pitää yhdistystä vireänä, ja jäsenmäärä oli vuodenvaihteessa 226. Hänen mukaansa yhdistys pyörittää aktiivista kerhotoimintaa.
– Kuntosali on kerran viikossa, boccia-kerho kahdesti ja keilakerho kerran viikossa. Kilpailutoimintaa on ollut Boccian Mikkelin piirin kilpailuissa, joista Kerimäen Eläkkeensaajat on saavuttanut useita mestaruuksia ja muita palkintosijoja lähivuosien aikana sekä naisten sarjassa että yleisessä sarjassa, Laamanen mainitsi.
Lisäksi yhdistys osallistuu vuosittain talkooperiaatteella Sulkavan suursoutujen ruuanjakeluun. Yhdistys myös järjestää tilaisuuksia ja tapahtumia, kuten useat tanssit, kesäteatterimatkan, virkistyspäivän, lohisoppapäivän ja pikkujoulutapahtuman.

Lue lisää 19.4. Puruvesi-lehdestä.

Kommentteja aiheesta “Vanhuus on voimavara

 • 19.4.2018 at 10:14
  Permalink

  ” Vanhuus on voimaa ”. Kerimäen eläkkeensaajien 40 vuotis juhlassa, mainitsi puheenjohtaja Laamanen ”. Yhdistys järjestää myös tilaisuuksia ja tapahtumia , kuten useat tanssiaiset, virkistyspäivän , jolloin tarjotaan lohisoppaa , talkoovoimin.
  Mistä on alkanut , ” Suomalaisten kristillinen elämänpolku”. Asia ilmenee Suomea koskevassa asiakirjassa , vuoden 117i-ja 1178 , kun Godlandilaiset ja Saksalaiset kauppiaat tukivat kauppa alueensa Suomen kehitystä , kristilliseksi alueeksi. Koska se paransi kauppiaiden turvallisuutta . Suomi mainitaan Firenssen dokumentissa , Pohjoismaita hallittiin noihin aikoihin Kirkollisesti Hampurin Breemerin arkkihiippakunnasta , joka pyrki saamaan koko pohjolan kirkolliseen valtaansa . Kaikkein voimakkain tekijä oli painettu sna , se tunkeutui syvälle mahan ja piti kansamme sivistyksen puuta pystyssä , siirsi siihen elinvoimaa ja laajenti sen lehvistöä. Kansa jonka jäsenet saivat t henkisen ravinnon siitä ja säilyttää historiansa vaikeimpinakin hetkinä. Tämä on Valtion ja kirkon erityinen tehtävä. ” Hyvinvoinnista keskustellaan yksilön , yritysten ja yhteiskunnan kannalta tärkeistä asioista , eikä mitätahansa keskustelua ” , kertoo majuri Ruokokoski , Suomen puolustusvoimien etelä-savon aluetoimistosta. Ikäryhmässä paneudutaan kutsuntaikäisiin nuoriin.
  Suomessa , Savonlinnassa toimi korkeaarvoiset musiikkimaailman ihmiset , Aekseijev , Venäläinen kenraali , Venääisine tapoineen ja Vigelin ollessa Savonlinnassa , järjestivät he usein runsaita päivällisiä kaupunkilaisille. Siellä missä ratsuväen ja Upseerien rykmentin soittokuntineen olivt, siellä tälläistä tapahtui. Näin saatiin Suomi kulttuurikansojen joukkoon .
  Tästä alkoi minun ja Helsinkiläisten lähetystyön tukeminen hyvien ystävien kanssa , arvokkaan työn puolesta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...