0

Kohti mökkielämän edelläkävijyyttä – Laiturilla -hanke edistää vapaa-ajan asumisen palvelujen kysyntää ja tarjontaa

Vapaa-ajan asumisen ja mökkeilyn merkitys on Etelä-Savossa suuri – siitä viestii jo se, että esimerkiksi mökkejä löytyy maakunnasta noin 49 000 ja vapaa-ajan asumisesta koostuu lähes puolet maakunnan matkailutuloista.
Vapaa-ajan asumisen potentiaalia halutaan hyödyntää jatkossa entistä enemmän ja kehitystyötä on ryhdytty tekemään uuden Laiturilla-hankkeen kautta.
Virallisemmin hanke kulkee nimellä Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi 2017-2019.
Hanketta hallinnoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja sen paikallisena osatoteuttajana on Savonlinnan Hankekehitys Oy.
– Tärkein tavoite on edistää kehitystä vapaa-ajan asukkaiden näkökulmasta sekä lisätä paikallisten yritysten liikevaihtoa ja työllisyyttä. Hankkeen kautta pyritään luomaan pysyvä toimintamalli ja palvelukonsepti vapaa-ajanasukkaille, kertoo hankkeen parissa Savonlinnassa työskentelevä matkailukoordinaattori Anni Virsunen.

Laiturilla-hanke käynnistyi Mikkelin puolella jo viime vuoden nimissä, Savonlinnassa kuluvan talven aikana.
Hankkeen puitteissa kootaan yhteen alueiden palvelutarjontaa ja ryhdytään viestimään siitä vapaa-ajan asukkaiden suuntaan.
Virsunen huomauttaa, että vapaa-ajan asuminen on eräänlaisessa murroksessa. Mökkejä on paljon, mutta kaikilla ei ole aikaa, kiinnostusta tai voimia esimerkiksi kunnossapitotöihin tai remontointiin.
– Tavoitteena on, että vapaa-ajan asukas löytäisi jatkossa kattavasti palveluita yhdestä paikasta.

Lue lisää 12.4. Puruvedestä.

Kommentteja aiheesta “Kohti mökkielämän edelläkävijyyttä – Laiturilla -hanke edistää vapaa-ajan asumisen palvelujen kysyntää ja tarjontaa

 • 16.4.2018 at 13:22
  Permalink

  Savonlinnassa on tätä edelläkävijyyttä hoidettu esimerkillisesti: kantovesimökkiläisille on laitettu käytännössä samat jätevesilaitevaatimukset (saostuskaivot, imeytysputkistot) kuin painevesimökeille vaikka jätevesiä syntyy olemattoman vähän painevesimökkeihin verrattuna ja vaikka ympäristönsuojelulaki vapauttaa kantovesimökit käsittelylaitteiden hankkimiselta ja asentamiselta.

  Tulevatko nämä laitteet edes tarpeeseen? No aikakaan ympäristöpäällikön mukaan eivät tule. Savonlinnassa lorahti aikamoiset määrät käsittelemätöntä jätevettä Saimaaseen, mitä sanoo ympäristöpäällikkö:
  ”Savonlinnan kaupungin ympäristöpäällikkö Matti Rautiainen arvioi, että luonto hoitaa Malmirannan jätevesiputken rikkoutumisen seuraukset.

  Rautiainen arvioi, että vesistön pilaantumista jätevesiputken rikkoutumisesta ei seuraa.

  — Virtaukset pitävät huolen siitä, että ei tällä pitempiaikaista vaikutusta ole, Rautiainen sanoo.”
  https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/b19c05fb-b277-44e6-901f-e0a52f1d5a1c

  Mutta kantovesimökin olemattomat jätevedet maahan imeytettynä muodostavatkin niin suuren pilaantumisriskin, että tarvitaan järeimmän luokan käsittelylaitteistot. Siinä sitä on edelläkävijyyttä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...