0

Uusi palveluliikenne kiinnostaa – nelisenkymmentä henkeä tuli kuulemaan Savonrannan ja Kerimäen välisestä linjavuorosta

– Kiitos Jyrki. Varmasti tullaan kyytiin, vakuutti Anna-Maija Pöllänen viikko sitten torstaina Savonrannan seurakuntatalolla.
Linja-autoliike Kososen toimitusjohtaja Jyrki Kosonen oli juuri päättänyt uuden, Savonrannan ja Kerimäen välillä aloittavan linja-autovuoron esittelyn.
Toukokuun alussa alkavan asiointiliikenneyhteyden avaaminen kumpuaa viimeisen pankin häviämisestä kylältä. Suur-Savon Osuuspankki lakkauttaa huhtikuun lopussa kolme pikkukonttoriaan, joista kaksi on Savonrannalla ja Enonkoskella.
Paikallinen vapaaehtoistoiminnan aktiivi Raili Merilehti otti yhteyttä linja-autoliikkeeseen, kun tieto pankkikonttorin häviämisestä tuli. Taustalla on huoli varsinkin käteisen käyttöön tottuneiden vanhusten pankkiasioinnin hoitumisesta.

Asiointibussi lähtee toukokuun alusta alkaen Savonrannalta torstaisin klo 10.30. Paluukyyti Savonrannalle lähtee Kerimäen kirkonkylästä K-marketin edestä klo 12.30.
Asiointibussin aikataulu niveltyy myös Savonlinnan suuntaan kulkeviin jatkoyhteyksiin. Pidemmiltä reissuilta voi palata Savonrannalle tarvittaessa vielä iltapäivän myöhäisemmällä vuoroliikenneyhteydellä.

Jyrki Kososen mukaan ikäihmiset joutuvat kärsimään eniten, kun yhteiskunnallisia palveluja heikennetään joka puolella.
– Tehostaminen ja hyvän tuloksen tekeminen on tullut nyt pankkimaailmaan, vaikka osuuskunnan tärkein tehtävä pitäisi olla jäsentensä palvelujen turvaaminen. Se on päässyt vähän unohtumaan, arvosteli Kosonen.

Lue lisää 12.4. Puruvedestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...