0

Uudet ajatukset itämään – nuorille uusi kokoontumismahdollisuus ja kanava omien ideoiden edistämiseen

Punkaharjulla aloittaa toimintansa uusi nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettu foorumi, jonka keskeinen tavoite on luoda myönteistä pöhinää paikkakunnalle ja edistää nuorten omien ideoiden toteutumista.
Kyseessä on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin sekä Savonlinnan nuorisotoimen ja työllisyyspalveluiden vetämä Itse tehty tulevaisuus- eli ITU-ryhmä. Sen ensimmäinen kokoontuminen järjestetään ensi maanantaina Punkaharjun nuorisotila Punkkiksella.
– ITU-ryhmä tarjoaa kokoontumismahdollisuuden 15-29 -vuotiaille paikkakuntalaisille. Se toimii myös uusien ajatusten hautomona ja samalla kehitellään ideoita nuorten oman tulevaisuuden vauhdittajaksi, kertoo Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Heikki Kantonen.

ITU-toiminnalla halutaan tavoittaa erityisesti niitä nuoria, jotka haluavat elää kotipaikkakunnallaan, mutta mieleisiä opiskelun, työskentelyn tai harrastamisen mahdollisuuksia ei ole kuitenkaan ole tarjolla.
Kantonen sekä Savonlinnan nuorisotyönohjaajat Inka Mustasilta ja Janne Kurri toteavat, että varsinkin isojen asutuskeskusten ulkopuolella tarjontaa on yleisesti vähemmän.
Näyttöä on kuitenkin siitä, että omalla innokkuudella uutta mielekästä ja menestyksekästäkin toimintaa voi saada aikaiseksi.
– Tarkoituksena onkin, että vuorovaikutuksen kautta saataisiin nuoret oppimaan innostumaan itselle tärkeistä asioista ja toimimaan niiden eteen, Kantonen, Mustasilta ja Kurri kertovat.

ITU -ryhmän aloitustilaisuus Punkaharjulla nuorisotila Punkkiksella maanantaina 16.4. klo 13.30-15.30.

Lue lisää torstain 12.4. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...