0

Puolensataa yritystä etsii uutta omistajaa – määrä on kasvanut

Savossa myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärä on vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä kasvanut neljä prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan vuonna 2017.

Uutta omistajaa etsii tällä hetkellä yli 50 pientä ja keskisuurta yritystä Etelä- ja Pohjois-Savossa.

Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Heli Tavastin mukaan alueen Uusyrityskeskuksissa ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ssä näkyy entistä vilkkaampana yritysten omistajanvaihdokset. Yhteydenottoja tulee paljon yrittäjiltä, jotka ovat aikeissa luopua yritystoiminnastaan, eikä jatkajaa ole löytynyt omista verkostoista. Lisäksi yhteydenottoja tulee myös aiempaa enemmän yrittäjiksi aikovilta, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan jo toimivan yrityksen.

Yrityskauppojen ja myytävien yritysten määrä on tärkeä tekijä alueellisen yritystoiminnan jatkuvuuden ja työpaikkojen säilymisen kannalta. Myytävänä olevien yritysten lukumäärä antaa suuntaa yrityskauppojen lukumäärän tulevasta kehityksestä Savossa.

Suomessa tapahtuu arviolta 2000-3000 yrityskauppaa vuosittain ja määrän odotetaan kasvavan. Suomalaisista pk-yrityksistä liki puolet arvioi, että omistajan vaihtuminen tulee ajankohtaiseksi seuraavan 10 vuoden aikana.

– Mediassa huomiota saavat usein suuret yrityskaupat. Suurin osa yrityskaupoista on kuitenkin pienten ja keskisuurten yritysten kauppoja. Omistajan vaihtuminen on osa yrityksen normaalia elinkaarta. Onnistuneet yrityskaupat vaikuttavat merkittävästi suomalaisten yrittäjien menestykseen ja työpaikkojen lukumäärään lähivuosina, sanoo Yrityspörssi-palvelun toimitusjohtaja Meri Varkoi-Anhava.

Tiedot myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärästä ovat peräisin valtakunnallisesta yritysten myymiseen ja ostamiseen tarkoitetusta Yrityspörssi.fi -palvelusta, johon kuuluu myös Pohjois- ja Etelä-Savon Yrityspörssit.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...