0

Lapinpöllöistä riittää havaintoja – Harri Ahokas kuvasi linnun Kiurusaaressa

Harri Ahokas lähetti kuvan sähkölinjalla istuvasta lapinpöllöstä. Hän kertoo kuvanneensa linnun lankalauantaina Kiurusaaressa.

– Varmistin pöllölajin Birdlife Suomesta, koska itse arvoin viirupöllön ja lapinpöllön välillä. Lapinpöllö on kuitenkin sen verran harvinaisempi näillä seuduilla, hän kirjoittaa Puruvesi-lehdelle.

Ahokas näki, kun lapinpöllöä tuli ahdistelemaan varis, mutta sen syöksyistä huolimatta pöllö istui paikallaan puolisen tuntia.

Lapinpöllöistä on runsaasti havaintoja kuluneen talven aikana. Esimerkiksi Punkaharjulla moni on onnistunut kuvaamaan lintujen ruokkimispaikoille tulleen pöllön. Siellä se yleensä nälissään vaanii lintulautojen lähettyviltä jyviä etsiviä pikkujyrsijöitä.

LÄHETÄ MEILLE KUVIASI!
Lähetä meille kuviasi, julkaisemme niitä verkkosivuillamme sekä Puruvesi-lehdessä lukijan kuva -palstalla: Verkkosivujen kautta: Klikkaa puruvesi.net, Osallistu, Päivän kuva. Täytä kenttiin omat tietosi ja lähetä kuva. Sähköpostilla: uutiset@puruvesi.net. Postin kautta: Puruvesi-lehti, Lukijan kuva, Kauppatie 16, Punkaharju. Voit tuoda kuviasi myös Puruveden toimitukseen, jossa ne skannataan verkkopalvelussa ja lehdessä julkaistavaan muotoon. Emme maksa julkaistusta kuvista rahallista korvausta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...