0

Kerimäellä niitettiin järviruokoa – ne menevät saimaannorpan uusien keinopesien rakentamiseen

Kerimäellä talkoiltiin lauantaina urakalla saimaannorpan hyväksi.

Lauantaina niitettiin järviruokoa Kerimäen sataman tuntumassa sijaitsevalla alueella. Niitetty ruoko sidotaan lyhteiksi, jotka varastoidaan, ja ne on tarkoitus käyttää tulevana talvena saimaannorpan keinopesien rakentamiseen.

Metsähallitus, Itä-Suomen yliopisto ja Elomatic kehittävät ja testaavat keinopesiä, joiden on tarkoitus tarjota norpille suojaa lämpenevässä ilmastossa. Viime talvena todettiin ensimmäistä kertaa kuutin syntyneen keinopesän ja apukinoksen yhdistelmään.

Keinopesien kehittäminen on osa Saimaannorppa-LIFE -hanketta ja niittotyöt osa Freshabit-LIFE -hanketta.

Lue juttu norpansuojelusta 22.3. Puruvedestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...