0

Mullankaivajat Saimaalla -hanke käynnistyi

Savonlinnan maakuntamuseo Riihisaaressa täyttyi viikonloppuna Menneisyys meissä ja maisemassa -seminaarin kuulijoista. Päivään mahtui puolen tusinaa luentoa Saimaan alueen esihistoriasta ja historian kulkuun vaikuttaneista tekijöistä.

Asiantuntijaluennoissa selvitettiin aluksi Itämeren piirin esihistoriallista asutusta ja päivän aikana tultiin lähemmäksi Savonlinnan seutua. Viimeiset luennot käsittelivät Juvan Partalan kuninkaankartanon mailla tehtyjä arkeologisia kaivauksia sekä Enonkosken Kotkuinniemessä viime kesänä tehtyjen kaivausten tuloksia. Päivän aikana esiteltiin paneuduttiin myös kalliomaalauksiin ja vedenalaiseen arkeolgiaan.

Tapahtuma käynnisti Savonlinnan seudulla tänä vuonna toteutettavan Mullankaivajat Saimaalla -hankkeen, jota maakuntamuseo hallinnoi. Hankkeeseen sisällön tuottaa Kulttuuriosuuskunta Vehrä yhdessä kuntien sivistystoimien kanssa.

Hanke tuottaa esihistoriallista ja arkeologista tietoa kaikelle kansalle ja erityiskohteena ovat koululaiset, jotka pääsevät hankkeen mukana arkeologisille kaivauksille.

 

Lue lisää 15.3. Puruvesi-lehdestä

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...