0

Maanteille ei luvassa helpotusta

Heikkokuntoisille teille saadaan kovin vähän uutta pintaa tulevana kesänä. Pohjois-Savon ely-keskuksen tämänhetkisten tietojen mukaan päällystysurakat kiertävät esimerkiksi Puruveden alueen tehokkaasti.
Uutta pintaa on luvassa oikeastaan vain Savonlinnaan, jossa valtatie 14 halkoo ohitustienä kaupungin. Savonlinnan Kyrönsalmen sillat päällystetään kesän 2018 aikana.
Ely-keskus on suunnitellut käyttävänsä tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon Itä-Suomessa noin 17 miljoonaa euroa. Se noin 6 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna. Sillä summalla päällystäisi 100 kilometriä tietä eli kyseessä on melkoinen vähennys.
Puruveden ympäristössä on riittämiin sellaisia heikkokuntoisia teitä, joilla on ennestään päällystevauriomerkinnät. Vaurioteitä on esimerkiksi Kerimäen Toroppalassa, Enonkosken ja Juvolan välillä sekä useita kymmeniä kilometrejä Savonrannan seudulla. Myös Kesälahdella Purujärvellä ja Totkuinniemellä on vauriomerkittyjä teitä. Niillä teillä asfaltti on päästetty heikkoon kuntoon ja pinta on kauttaaltaan vaurioitunut.
Ely-keskus remontoi teitä tulevana kesänä myös muuttamalla asfalttia soralle. Etelä-Savossa Juvalla on sellainen kohde, ja toinen sijaitsee Pohjois-Savon puolella. Aika näyttää, kokeeko moni muukin tie saman kohtalon kuin ne kaksi tietä: palataanko maaseudulla takaisin lähihistoriaan, jolloin huruteltiin yleisesti pöllyävillä sorateillä?
Sinänsä on surkeaa, että tieverkon annetaan rapistua. Se on häpeäksi rakennetulle kansallisomaisuudellemme.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...