0

Perinnetietäjä-koulutus käynnistyy Enonkoskella

Enonkoskella käynnistyy kevään aikana Perinnetietäjä-koulutus, joka on suunnattu kaikille Enonkosken seudun paikallisperinteestä ja historiasta kiinnostuneille. Koulutus antaa eväitä ja vahvistusta kunkin perinnetietäjän omaan harrastukseen ja osaamiseen. Koulutus toteutetaan kuluvan vuoden aikana.

Koulutuksen järjestää Kulttuuriosuuskunta Vehrä ja se on osa Perinnetalkoot-hanketta, johon osuuskunta on saanut Museoviraston tuen. Yhteistyössä hankkeen toteutuksessa ovat muun muassa Enonkoski-seura ja Enonkosken kunta.

Koulutuksessa painottuvat Perinnetalkoiden teemat, eli Enonkosken teollisuus- ja asutushistoria, arkeologia sekä Pietari Makkonen ja runonlauluperinne. 

Koulutus nivoutuu osaksi Enonkoskella pidettäviä tapahtumia, mutta se sisältää myös erillisiä koulutuspäiviä ja kotiseutukierroksia. Asiaosaamisen lisäksi Paikallistietäjille on tarjolla opaskoulutusta sekä tietoa siitä, miten opastuksessa voidaan hyödyntää draaman keinoja.

Koulutustapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Sitoutuneet Perinnetietäjät saavat opiskelustaan todistuksen, virallisen Perinnetietäjä-statuksen sekä T-paidan, josta Perinnetietäjän tunnistaa. Tarjolla on myös verkostin tuki omalle kulttuuriperintöharrastukselle sekä maksuton tiedotuskanava omalle osaamiselle.

Lue lisää 8.3. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...