0

Sisäilma-asiat selvityksessä – tutkimukset keskittyneet Punkaharjun Kuusitiellä yhteen asuntoon

Punkaharjun Kuusitiellä sijaitsevassa vanhusten rivitalossa on selvitelty sisäilma-asioita ja havaittu tutkimusten perusteella myös rakenteisiin liittyviä korjaustarpeita.
Tutkimukset ovat keskittyneet nyt vain yhteen asuntoon.
Asian selvittäminen lähti liikkeelle, kun punkaharjulaislähtöisen Minna Wilska-Sundströmin äiti muutti noin pari vuotta sitten kyseiseen kaupungin omistuksessa olevaan rivitaloon.
Wilska-Sundström sisarineen kertoo kiinnittäneensä poikkeavaan hajuun huomiota ja asiasta ryhdyttiin vaatimaan selvityksiä. Ensimmäiset toimet toteutettiin viime vuoden puolella.
Joulukuussa Wilska-Sundströmin äiti siirtyi kaupungin esityksen johdosta toiseen asuntoon Punkaharjun Koivutielle. Tämän jälkeen tutkimuksia asunnossa jatkettiin.

Terveystarkastaja on mitannut asunnon sisäilmaa kahdesti. Lisäksi ulkopuolinen yritys on tehnyt rakenteisiin liittyviä yksityiskohtaisempia tutkimuksia.
Terveystarkastaja Toni Rouvinen muistuttaa, että mittaustulokset kertovat aina vain senhetkisestä tilanteesta. Luotettavimmat tulokset saadaan kovempien pakkasten aikaan.
Terveystarkastajan lausuntojen mukaan asunnon mikrobi-itiöongelmat eivät ole sen kaltaiset, että ne yksistään rajoittaisivat asunnon käyttöä.
Sen sijaan ulkopuolisen selvitysyhtiön tekemissä rakennetutkimuksissa havaittiin homeita ja selvää mikrobikasvua olohuoneen kohdalta ulkoseinän sokkelinhalkaisussa olevasta mineraalivillaeristeestä.

Lue lisää 8.3. Puruvedestä!

Kommentteja aiheesta “Sisäilma-asiat selvityksessä – tutkimukset keskittyneet Punkaharjun Kuusitiellä yhteen asuntoon

  • 9.3.2018 at 13:14
    Permalink

    Junat pysähtymään Putikossa ja Särkisalmella!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...