0

Lekotissa kisataan viikonloppuna – osallistua voivat niin harrastelijat kuin ammattilaiset

Laskettelukeskus Lekotissa on lauantaina 24.2. edessä yksi vuoden kohokohdista, kun paikalla järjestetään Lekotti Slalom Open -laskettelukilpailu.
Päivän ajan rinteissä kisataan useassa eri sarjassa, niin lasten, harrastelijoiden, kuin pro-luokan laskijoidenkin kanssa.
– Open-sarjat ovat harrastelijoille suunnattuja ”jokamiesluokkia”. Suurempaa laskettelukokemusta ei niihin vaadita. Pro -sarjassa kilpailemaan pääsevät vain lisenssin omaavat laskettelijat. Se on selkeästi kovatasoisin sarja, kertoo Lekotin Esko Suomalainen.

Aikuiset ja lapset voivat valita radan kahdesta radasta laskettelukokemusta riippuen ja kilpailla arvokkaista palkinnoista.
Arviointi kussakin luokassa tapahtuu Suomi Slalom järjestelmän mukaisesti. Järjestelmässä on erikoiskertoimet eri ikäluokille.
– Lisäksi perheitä odottaa erityispalkinto, jos kilpailuun osallistuu samasta perheestä sekä lapsia, että heidän vanhempansa.
Pro- ja Open A -sarjoissa kisataan 500 metrin mittaisella radalla, jossa korkeus eroa noin 65 metriä. Open B sarjassa radalla on pituutta 150 metriä ja korkeuseroa 25 metriä.
Ensimmäiset kisalaskut aloitetaan puoliltapäivin. Ilmoittautua voi vielä kisapaikallakin.

Kisa järjestetään Lekotin ja savonlinnalaisen SHS Alpin yhteistyönä.
Suomalaisen mukaan rinteet ovat hyvässä iskussa ja ulkoilupuitteet muutoinkin kunnossa.
– Rinteiden lisäksi esimerkiksi ladut ovat mainiossa kunnossa.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...