0

Valotempaus maailman suurimman puukirkon juurella – valot ilahduttavat parisen viikkoa

Keiku ry ja Localhost ry toteuttavat yhteistyössä Kerimäen kappeliseurakunnan kanssa aluevalaisun Kerimäen kirkonmäelle. Tempauksella halutaan virkistää Kerimäen katukuvaa ja tuoda maailman suurimman puukirkon miljöötä näyttävämmin esiin – hieman uudessakin valossa. Valot syttyivät keskiviikkoiltana, ja niitä on tarkoitus pitää päällä meneillään olevan hiihtolomakauden ajan eli parisen viikkoa.

Alkuvaiheessa kirkonmäen julkisivu kylpee talvisin kauniissa, sinisävyisessä valaistuksessa, ja hiukan myöhemmin värimaailmaan tuodaan eloa ja seesteistä revontuli-henkistä vaihtelevuutta.

Valaisuprojektin ideoivat Keiku ja Localhost. Seurakunta lähti hankkeeseen empimättä ja positiivisessa hengessä mukaan antaen luvan hyödyntää kirkonmäen aluetta.

Tempauksen toteutukseen kannusti etenkin se, ettei tänä talvena Kerimäellä ei toteutunut viime vuosien kaltaista talvitapahtumaa jääveistoksineen.

-Haluttiin kuitenkin jollain tapaa yllä pitää talvitapahtuman ajatusta ja päätettiin nopealla aikataululla – lähes extempore -hengessä – virkistää led-kalustollamme iltaista kylämaisemaa. Onhan se talvilomakausikin jo käsillä, kertovat Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Sillvennoinen ja Localhost ry:n puheenjohtaja Joel Pitkänen.

Lisäksi Keiku ry ja Localhost ry pyrkivät osaltaan kehittämään Kerimäestä ja kirkonmäestä kiinnostavampaa paikkaa vierailla ja viettää aikaa. Valotempaus toimikoon yhtenä esimerkkinä siitä, että eteenpäin päästään vain tekemisen ja kokeiluiden kautta. Alustavaa ideointia on ollut rovasti Toivo Loikkasen kanssa siitä, että vastaisuudessa kirkonmäen valaisua voisi miettiä esimeriksi vuodenvaihteen venäläissesongin yhteyteen.

-On hienoa, että Kerimäeltä löytyy omatoimista aktiivisuutta matkailun saralla ja erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Nyt toteutuva Keiku ry:n ja Localhost ry:n valotempaus on hieno asia, jolle toivottavasti tulee jatkoa, toteaa aluekappalainen, rovasti Toivo Loikkanen.

Kukaan ei tilannut aluevalaisua, eikä laitteiden vuokrasta makseta kellekään. Mikäli tempaus kuitenkin ilahduttaa ja paikallisen toiminnan tukeminen kiinnostaa, voi kannatusjäsenyyksistä ja sponsoroinnista ottaa yhteyttä sähköpostiin tuotanto(a)keiku.fi ja soittamalla numeroon 050 544 7695.

Valaistus toteutetaan Keiku ry:n led-kalustolla. Toteutuksessa on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin se, että alue on esimerkiksi suosittu mäenlaskupaikka. Valot onkin keskitetty tiiviille alueelle, eikä niille kulje kuin yksi sähkökaapeli.

Katso video: https://youtu.be/d-ELJ0qzmo0

Kommentteja aiheesta “Valotempaus maailman suurimman puukirkon juurella – valot ilahduttavat parisen viikkoa

  • 22.2.2018 at 21:05
    Permalink

    Kiitos Keiku ja Localhost! Piristävä näky pimentyneessä ja hiljentyneessä illassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...