0

Kesälahden riistanhoitoyhdistys alkaa valmistella yhdistymistä – sopivaa kumppania ryhdytään etsimään

Kesälahden riistanhoitoyhdistyksen vuosikokous pidettiin tiistaina, ja vuosikokouksen lakisääteisten asioiden ohella käsiteltiin riistanhoitoyhdistysten mahdollisuutta kartoittaa halukkuutta vapaaehtoiseen yhdistymiseen jonkin toisen yhdistyksen kanssa.

Vuosikokous teki toimintasuunnitelmaan lisäyksen Matti Kososen esityksestä ja Ari Asikaisen kannattamana riistanhoitoyhdistyksen yhdistämisneuvottelujen aloittamisesta.

Kokouksessa kuultiin yksi puheenvuoro myös toiminnan jatkamisesta niin kauan kuin toimijoita riittää.

Suomen riistakeskuksesta Juha Kuittinen valotti riistakeskuksen käynnistämän vapaaehtoisen yhdistymishankkeen taustoja ja tavoitteita sekä tulevaisuuden näköaloja metsästäjäharrastuksen hiipumisen näkökulmasta.

Kesälahden riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Veikko Ihanus toteaa tiedotteessaan, että mikäli paikallisia palveluja ei tarvita ja tekeminen on muuttunut väkinäiseksi, on parasta, että asialle saadaan piste mahdollisimman nopeasti.

– Kokouksen tahdon mukaisesti neuvottelut aloitetaan riistakeskuksen hankevastaavan avustamana ja yritetään löytää naapuririistanhoitoyhdistyksistä halukas taho ottamaan Kesälahden alueen tehtävät haltuunsa.

Ihanus korostaa, että kaikki yhdistämiseen liittyvä tapahtuu riistanhoitoyhdistyksen sääntöjen ja lainsäädännönkin pohjalta. Hän toteaa, että riistanhoitoyhdistysten toimintaan tulee jatkossa vaikuttamaan uusi maksuperustelaki, joka on asetuksen osalta vielä keskeneräinen.

– Toimintarahaa tullaan jatkossa saamaan suoritettujen tehtävien määrän suhteessa. Sinänsä maksuperustelaki on hieman erikoinen, kun siellä yhtenä perusteena mainitaan mm. SRVA-tehtävien lukumäärä. Siis mitä enemmän hirvikolareita rhy:n alueella tapahtuu, niin varojakin saadaan enemmän. Myös se, mitä enemmän alueella on suurpetojen aiheuttamia ongelmia ja sitä kautta tehtäviä, sekin lisää maksuosuutta.

Ihanuksen mukaan Kesälahden riistanhoitoyhdistyksen toiminta on ollut pitkään energistä ja tehokasta.

– Metsästäjät ovat halunneet tehdä paikallisesti paljon metsästysharrastukseen eteen talkootyötä. Viime vuosina kuitenkin on tullut hiljenemisen merkkejä. Jokaisen toimivan tahon on kuitenkin aina uudelleen ja uudelleen ansaittava olemassaolonsa. Henkilökohtaisesti kiitän kaikkia tähän saakka yhdistyksen eteen toimineita oman yhdistyksen arvostamisesta ja sen eteen tehdystä työstä, Ihanus toteaa tiedotteessaan.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...