0

Norppa viihtyy Sahalammessa

Enonkosken kirkonkylän kupeessa sijaitsevalla Sahalammella on tehty parin viikon ajan havaintoja saimaannorpista. Kuvan yksilö köllötteli lammen rantajäällä päiväunilla tiistaina noin kello 11 aikaan aamupäivällä. Vastarannalla ollutta kuvaajaa norppa ihmetteli hetken ja päätti sitten pulahtaa pinnan alle omaan rauhaan.

Norppakuvaaja Juha Taskisen mukaan uhanalaista vesieläintä voi ihailla rannalta, eikä sen läsnäolo aiheuta paikalliseen arkeen mitää myllerryksiä. Metsähallituksen suojelubiologi Miina Auttila kuitenkin muistuttaa, ettei jäällä lepäilevää norppaa kannatta suotta lähestyä, vaan on parempi antaa sen lepäillä rauhassa.

Norppa-aiheesta laajemmin tämänviikkoisessa Puruvesi-lehdessä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...