0

AM-asennuksessa uusi aikakausi

Punkaharjun AM-asennuksen historiassa kääntyi alkuviikosta uusi lehti, kun 30 vuotta toimineen yrityksen vetovastuu siirtyi Ari Toivaselta Kalle Toivaselle ja Joni Lötjöselle.
Maa- ja metsätalouskoneiden huoltoon ja varaosakauppaan keskittyneen yrityksen toiminta jatkuu muutoksesta huolimatta pääpiirteittäin nykyisellään.
Uudet omistajat ovat työskennelleet yrityksessä jo vuosia, lisäksi Ari Toivanen on vielä tovin yrityksen töissä mukana ja pienemmällä osuudella yhtenä omistajanakin.
– Prosessin valmistelu aloitettiin jo viime vuonna. Viimeiset puoli vuotta sitä työstettiin aktiivisemmin. Omistajavaihdos lähti liikkeelle siitä, että itselläni on tarkoitus ryhtyä eläkepäivien viettoon heti, kun eläkeikä noin 1,5 vuoden päästä tulee täyteen, Ari Toivanen kertoo.

Toivanen on tehnyt Punkaharjun AM-Asennuksen parissa merkittävän työuran.
Kun yritys vuonna 1988 perustettiin, Toivanen työllisti sillä vain itsensä.

Tätä nykyä AM-asennus tuo leivän pöytään kahdeksalle henkilölle. Neljä työskentelee kokoaikaisesti korjaamon puolelle huoltojen parissa, kaksi keskittyy kokoaikaisesti myyntiin. Varaosamyynnin puolella on oma spesialisti maatalouskoneille ja oma metsäkoneille. Lopulta väeltä taipuu työskentely niin myymälän, kuin korjaamon puolella.
Merkkiedustukset ja niihin liittyvien takuuhuoltojen tekeminen ovat yrityksen eräänlainen kivijalka. Kesla ja Ponsse ovat listalla edelleen, mutta seurakseen ne ovat saanet lukuisia muita brändejä.

Lue lisää 8.2. Puruvesi-lehdestä

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...